Geo Walk: Βολτάροντας στην ψηφιακή Θεσσαλονίκη

Πώς μπορεί ένα ψηφιακό εργαλείο, όπως ο Google MapMaker (που είναι πλέον διαθέσιμος και στην Ελλάδα) να γίνει ένα κοινωνικό event; To Google Developers Group της Θεσσαλονίκης θα το αποδείξει το Σάββατο και καλεί όλους τους κατοίκους της πόλης να συμμετάσχουν.

 

Οι χάρτες της Google αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο, που ενημερώνει τους χρήστες τους για μια σειρά πραγμάτων, όπως καταστήματα, ξενοδοχεία, τοπικές δραστηριότητες, δρόμους, έργα που βρίσκονται υπό εξέλιξη και πολλά ακόμη. Μόνο που οι παρεχόμενες πληροφορίες πρέπει να εμπλουτίζονται συνεχώς. Ο τρόπος είναι απλός, απαιτεί ωστόσο την συμμετοχή των πολιτών.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Μετά το workshop που πραγματοποιήθηκε στην πόλη στις 24 Μαΐου (και αφορούσε την εισαγωγή στο Map Maker), το προσεχές Σάββατο 31 Μαΐου η πόλη καλείται να δράσει: να αναθεωρήσει και να διορθώσει τους χάρτες της Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας -και μοιραζόμενη με τον υπόλοιπο κόσμο- τις ομορφιές και τις δραστηριότητες της.

 

Για το Google Developers Group THESSALONIKI (CDC), οι χάρτες της Google και η εικονική προσομοίωση των δεδομένων αποτελούν μηχανισμούς σημαντικούς για την προώθηση των τοπικών δραστηριοτήτων, αφού έχει αποδειχθεί ότι ο μέσος χρήστης κινητού τηλεφώνου συνήθως ψάχνει επιχειρήσεις που βρίσκονται στη γειτονιά του: στο πλαίσιο αυτό, το να λάβει μιαν ολιστική και αξιόπιστη εμπειρία για το τι μπορεί να βρει γύρω του σίγουρα θα τον αφήσει ικανοποιημένο.

 

ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

To GeoWalk είναι το πρώτο “τεστ” που το GDG δοκιμάζει στη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός του project είναι να διευρύνει τα GeoWalks σε διάφορα μέρη της Ελλάδας -ειδικά τώρα, που το καλοκαίρι έχει σχεδόν φτάσει: είναι η καλύτερη εποχή για να προωθηθούν τουριστικοί προορισμοί (παραλίες, ξενοδοχεία, θέρετρα κτλ.) ή να προστεθούν νέες δραστηριότητες, απευθείας στους Google Maps.

Κρίσιμο στοιχείο αποτελεί το να καταστεί κατανοητό πως, χωρίς τα δεδομένα των πολιτών, τίποτα δεν είναι εφικτό: έτσι, είναι σημαντικό όλοι οι πολίτες να γίνουν μέλη της ομάδας MapMakers του GDG, προσθέτοντας διαρκώς νέα δεδομένα, αναθεωρώντας τα ήδη υπάρχοντα ή διορθώνοντας τα λανθασμένα.

 

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Το Σάββατο 31 Μαΐου, στο πρώτο GeoWalk, θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός, στο πλαίσιο του οποίου κάθε συμμετέχων θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει από tablet της Google μέχρι προσκλήσεις για βραδινές εξόδους, αλλά και να προσκληθεί ως VIΡ καλεσμένος στο Google Maps API workshop, που θα διοργανωθεί στο πλαίσιο της προσεχούς Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ): σε αυτό, ένας κορυφαίος αυτό το Σάββατο premium developer θα δώσει τα βραβεία στους MapMakers και θα εξηγήσει την επόμενη διάσταση των Google Maps.

Οι διαδικασίες εγγραφής στον διαγωνισμό είναι απλές: επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα (http://thess.gdgplayground.org) και ακολουθείστε τα links για τις οδηγίες του GeoWalk. Μείνετε ενημερωμένοι ακολουθώντας τη σελίδα του GDG στο Google+ ή τη σελίδα στο FB. Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του GDG για το MapMaker (και, συγκεκριμένα, με τον κ. Δήμο Καραδήμο για την περιοχή Λιμάνι-Λαδάδικα, τον κ. Κυριάκο Πουρσανίδη για την περιοχή τής Αριστοτέλους, την κυρία Λία Τερζίδου για την περιοχή τής ΔΕΘ-Helexpo και τον κ. Torn ike Shavidze για την περιοχή της Νέας Παραλίας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλ 2310-2917141

 

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία