Για την απληρωσιά των εργαζομένων στην καθαριτότητα κτιρίων του ΟΑΕΔ

ΦΩΤΟ: MOTIONTEAM/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί μέσω προγραμμάτων στην καθαριότητα των κτιρίων του ΟΑΕΔ, παραμένουν απλήρωτοι για 4 και πλέον μήνες.

 

Η αθλιότητα και ο εμπαιγμός έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ο ΟΑΕΔ, ο οργανισμός για την προστασία των ανέργων που τάχα πραγματοποιεί κοινωνική πολιτική όπως αναφέρει πανηγυρίζοντας η κυβέρνηση, ο οργανισμός που μέσω των απαράδεκτων ολιγόμηνων προγραμμάτων απασχόλησης ανακυκλώνει την ανεργία χωρίς να δημιουργεί σταθερές θέσεις εργασίας, αφού πρώτα μέσω τέτοιου προγράμματος προσέλαβε για την καθαριότητα των δικών του κτιρίων εκατοντάδες εργαζόμενους σε αρκετές πόλεις, τους έχει απλήρωτους από τον Μάιο.

 

Αυτή τη στιγμή εκατοντάδες εργαζόμενοι-άνεργοι σε όλη τη χώρα, με μηδενικό εισόδημα που λόγω ανάγκης για εργασία έκαναν τα χαρτιά τους για να μπουν σε ένα από αυτά τα προγράμματα, ενώ είναι τυπικοί στην καθημερινή εργασία τους, δεν έχουν ακόμα πληρωθεί. Τους άφησαν απλήρωτους κατακαλόκαιρο, με τις καθημερινές και οξυμμένες τους ανάγκες να τρέχουν  λόγω της παρατεταμένης ανεργίας που βρίσκονται. Στερούν ως σήμερα  ακόμα και αυτό το άθλιο μηνιαίο επίδομα των 330€ που παίρνουν οι εργαζόμενοι σε αυτά τα προγράμματα.

 

Να λήξει τώρα η νέα ομηρία που δημιουργείται!

 

Να σταματήσει ο εμπαιγμός στους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Οι δικαιολογίες για την απαράδεκτη καθυστέρηση, οι μετατοπίσεις ευθυνών αλλά και οι λύσεις που προτείνονται, με εργατολόγους και συνδικαλιστικές οργανώσεις που καλούνται να παίξουν το ρόλο του ΟΑΕΔ και του κράτους, αποτελούν κοροϊδία για τους εργαζόμενους.

 

Εδώ και τώρα με ευθύνη του ΟΑΕΔ και της κυβέρνησης να πληρωθούν στο σύνολο τους τα δεδουλευμένα και να συνεχιστεί η εργασία τους.