Για την Παρασκευή αναβλήθηκε η συζήτηση για το μετρό Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή, στις 3 το μεσημέρι, αναμένεται να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης το θέμα του μετρό, με τη συμμετοχή όλων των βουλευτών του νομού αλλά και των εμπλεκόμενων φορέων.

         
Η απόφαση πάρθηκε μετά την πρόταση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και βουλευτή της ΝΔ, Σταύρου Καλαφάτη, να τεθεί το θέμα σε ειδική συνεδρίαση, καθώς οι βουλευτές έπρεπε να αναχωρήσουν εσπευσμένα για την Αθήνα, λόγω της ειδικής συζήτησης στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση.

         
Με την αναβολή της συζήτησης, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν τις τοποθετήσεις όλων των φορέων, συμφώνησαν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, και του Ποταμιού, Χριστίνα Ταχιάου, που έδωσαν το παρών στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

  
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, χαρακτήρισε το θέμα του μετρό πολιτικό και κάλεσε την κυβέρνηση να δεσμευτεί και να δώσει λύση. “Πρέπει να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι δεν θα πάει άλλο. Δεν έχει νόημα να συζητάμε ποιος φταίει και τι έπρεπε να γίνει”.

 
Ο κ.Μπουτάρης πρόσθεσε πως “ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν είναι ο κύριος του έργου, αλλά υφίσταται όλη την ταλαιπωρία και πρέπει να υπάρξει πολιτική παρέμβαση για να λυθεί το θέμα και όχι στα δικαστήρια”.

   
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, εξέφρασε την αντίθεση του στο να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. “Δεν γνωρίζουν όλοι σ΄ αυτή την αίθουσα και εκτός το πρόβλημα του μετρό σε όλη του την έκταση; Τι ακριβώς πρέπει να συζητηθεί; Θα ακουστεί κάτι καινούριο; Δυστυχώς όχι. Αυτή η συνάντηση πρέπει να είναι η τελευταία για το μετρό. Λόγια, συζητήσεις επί συζητήσεων και έργο μηδέν.Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να μας περιμένει άλλο”.