Γιακουμάτος: Μέσα στον Ιούλιο οι αποφάσεις για την τιμή στο γάλα

Ο κ. Γιακουμάτος, μιλώντας σήμερα στον Real fm ανέφερε ότι: «Το θέμα είναι ότι πράγματι έγινε μια νομοθετική ρύθμιση που παρά λίγο να τινάξει στον αέρα την κυβέρνηση και το γάλα αντί να μειωθεί, ανέβηκε. Θα σας ενημερώσω και θα σας πω ακριβώς και θα σας βρω τα αίτια και τα μέτρα που θα ληφθούν, μόλις ολοκληρώσω τη διαβούλευση».

Και πρόσθεσε: «Έχω αναλάβει 15 μέρες, έχω τις ευθύνες τις δίκες μου που λέγεται Γεράσιμος Γιακουμάτος. Θα κριθώ όταν θα έρθει η ώρα. Εδώ, πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία. Μόλις ολοκληρώσω -το επάγγελμα μου είναι γιατρός- θα κάνω τη διάγνωση, να δώσω θεραπεία. Πώς θα δώσω θεραπεία, χωρίς διάγνωση; Εντός του Ιουλίου, δεν σας λέω άπειρο, θα έχω καταλήξει».

Επίσης είπε ότι θα εισηγηθεί τη μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα αγαθά πρώτης ανάγκης.

«Πράγματι και το ξέρει η κυβέρνηση, το ξέρει και ο κ. Χαρδούβελης, το ξέρει ο κ. Σαμαράς, έχουμε ένα πρόβλημα. Το γάλα έχει 5% ΦΠΑ στη Γερμανία, αλλού έχει μηδέν, εδώ έχει 13%. Εδώ έχουμε μια επιβάρυνση. Μήπως πρέπει να το σκεφτούμε, αυτή θα είναι η εισήγηση που θα κάνω στην κυβέρνηση, σε μερικά αγαθά που είναι πρώτης ανάγκης, να δούμε λίγο τον ΦΠΑ;», είπε.