Γιάννης Τύρης στο Radio1d “Αντισυνταγματική η παρακράτηση του μισθού από την εφορία”

EFORIA

Παράνομη χαρακτήρισε την κατάσχεση του μισθού των φορολογουμένων από την εφορία, ο πρόεδρος των Φοροτεχνικών Βορείου Ελλάδος Γιάννης Τύρης μιλώντας στο Radio1d και στην εκπομπή «όλα στη φόρα» του Ντήν Βουλκίδη και της Βάσιας Μπάρμπα.

Ο κύριος Τύρης υπογράμμισε ότι από την στιγμή που η εφορία προχωρά σε αναλήψεις χρημάτων από λογαριασμούς καταθετών υπάρχει κατάφωρη παραβίαση του Νόμου 24/72/97 για τα προσωπικά δεδομένα.

 

«Αυτή τη στιγμή οι αναλήψεις μέσα από τους λογαριασμούς για ληξιπρόθεσμα χρέη είναι αντισυνταγματικές, γιατί εδώ καταπατούν τον Νόμο 24/72/97 που αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων, καθώς δικαίωμα σε αυτά τα χρήματα έχει μόνο ο φορολογούμενος» τόνισε ο πρόεδρος των φοροτεχνικών.

 

Σε ερώτηση του Ντήν Βουλκίδη για το τι μπορεί να κάνει ο φορολογούμενος σε περίπτωση που δει τον μισθό του να μειώνεται λόγω των χρεών του στην εφορία, ο Γιάννης Τύρης τόνισε ότι υπάρχει λύση παρόλο που το σύνολο των ΜΜΕ δεν την προβάλλει.

 

«Ο φορολογούμενος πρέπει αμέσως να πάει στην τράπεζα και να δηλώσει ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός είναι καταθετικός λογαριασμός μισθοδοσίας. Δηλαδή να κάνει χρήση του Νόμου 41/61/2013 έτσι ώστε να μην μπορεί η εφορία να τραβήξει χρήματα από αυτό τον λογαριασμό. Να θυμίσω εδώ ότι το ακατάσχετο που αφορά έναν δικαιούχο του λογαριασμού ανέρχεται στα 1.500 ευρώ ενώ με δύο η και περισσότερους δικαιούχους φτάνει τα 2.000 ευρώ»

 

Ο πρόεδρος Φοροτεχνικών Βορείου Ελλάδος υπογράμμισε κλείνοντας ότι υπάρχουν λύσεις και πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς να μην τρομοκρατούν τον κόσμο και να τον ενημερώνουν σωστά.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr