“Γιατί απορρίψαμε την πρόταση του Σόρος”

SOROS PETRELAIO

“Κοροϊδία” χαρακτήρισε τη δωρεά πετρελαίου θέρμανσης  του επιχειρηματία George Soros, προς τα σχολεία της Νάουσας, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας,  σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Radio1d.gr και στην εκπομπή “όλα στη φόρα” με τον  Ντήν Βουλκίδη και τη Βάσια Μπάρμπα

 Ο Μανώλης Γαλίτης τόνισε ότι οι γονείς δεν θα δεχτούν καμία δωρεά από κανέναν επιχειρηματία γιατί η δωρεάν θέρμανση είναι υποχρέωση του κράτους και όχι των χορηγών.

 

” Μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, παραδώσαμε ψήφισμα στον δήμαρχο Α. Καραμπατζό, που λέει ότι εμείς ως γονείς δεν δεχόμαστε οι χορηγοί να μπαίνουν με αυτό τον τρόπο στα σχολεία μας. Και εδώ να προσθέσω ότι παρόλο που ο δήμαρχος μιλάει για δωρεά 20 τόνων πετρελαίου οι δίκες μας πληροφορίες μιλούν για μόλις 9 τόνους. Έχουμε 54 σχολεία στην Νάουσα. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δεν φτάνουν. Η δωρεά είναι μια μεγάλη κοροϊδία. Και τι θα γίνουν τα σχολεία μετά την περίοδο των 15 ημερών που θα τελειώσει το πετρέλαιο;” αναρωτήθηκε ο κ. Γαλίτης τονίζοντας ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με μπαλώματα.

 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Νάουσας τόνισε επίσης ότι είναι απαράδεκτο να βάζουν οι γονείς το χέρι στην τσέπη για να έχουν θέρμανση τα σχολεία.  Υπογράμμισε ότι οι Ενώσεις Γονέων ζητούν το αυτονόητο, αυτό που είναι  υποχρεωτική μέριμνα του κράτους σε ζητήματα παιδείας – όχι να μπαίνουν στην μέση κάποιοι επιχειρηματίες που βλέπουν το σχολείο σαν μέρος επένδυσης.

 

Στην ερώτηση αν η Ένωση Γονέων απευθύνθηκε σε κάποιο βουλευτή για να μεταφέρει το πρόβλημα τους στην κυβέρνηση, ο κ.  Γαλίτης ήταν κατηγορηματικός : “Οι βουλευτές είναι εξαφανισμένοι. Κανένας δεν ενδιαφέρεται για το πρόβλημα μας. Και για του λόγου το αληθές, όταν ο δήμαρχος Νάουσας κάλεσε τους βουλευτές που μας εκπροσωπούν σε συνάντηση για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας, δεν εμφανίστηκε κανείς. Μας έχουν γυρίσει την πλάτη”

 

Αναφορικά με το τι θα κάνουν οι γονείς εάν τελικά δεχτεί την χορηγία ο δήμαρχος Νάουσας, ο κ. Γαλίτης τόνισε πώς οι γονείς θα απαντήσουν αναλόγως στην κάλπη, δηλαδή στις αυτοδιοικητικές εκλογές το 2014.

 

“Ανοησίες αυτά που λέει η Ένωση”

 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νάουσας Αναστάσιος Καραμπατζός, μιλώντας στο Radio1d.gr  τόνισε ότι ο καθένας πρέπει να κοιτάει την δουλειά του.

 

“Αυτή την δουλεία τους και εμείς την δική μας. Αυτά που υποστηρίζουν οι γονείς ότι θα πρέπει να δώσουμε κάτι ως αντάλλαγμα στο ίδρυμα του κ. Σόρος εάν δεχτούμε την δωρεά είναι ανοησίες. Έτσι και αλλιώς ήταν δική μου πρόταση αυτή. Ανάλογες χορηγίες έλαβαν και άλλοι Δήμοι της χώρας μας, και δεν είναι μόνο η Νάουσα που αποδέχεται μία τέτοια χορηγία. Είναι υποχρέωση κάθε δημάρχου να φροντίζει ώστε τα σχολεία του Δήμου του να έχουν θέρμανση” υπογράμμισε ο κ. Καραμπατζός.

 

Ακούστε την εκπομπή εδώ

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr