Γιατί ολοένα και περισσότερες γυναίκες κάνουν τατουάζ στο στήθος

tatouaz-gynaika

Η νέα τάση της μόδας θέλει χιλιάδες γυναίκες να καλύπτουν το στήθος τους με τατουάζ. Η Stefan Dinu ιδιοκτήτρια ενός στούντιο τατουάζ στο Λονδίνο εξηγεί στη Sun γιατί οι γυναίκες ζωγραφίζουν κυρίως το στήθος τους: «Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες κάνουν τατουάζ. Έχει να κάνει κυρίως με τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στην κοινωνία. Για παράδειγμα αν δούμε μια γυναίκα γεμάτη με τατουάζ δεν θα την κρίνουμε όπως κάναμε παλιά. Επίσης το τατουάζ είναι ένας τρόπος έκφρασης. Κάνεις κάτι πάνω στο σώμα σου που έχει κάποια σημασία».

Στη συνέχεια λέει ότι υπάρχουν και γυναίκες που δεν κάνουν τα τατουάζ για το φαίνεσθαι: «Υπάρχουν και γυναίκες που κάνουν τατουάζ γιατί θέλουν να κρύψουν τα σημάδια από μια επέμβαση ή από μια μαστεκτομή. Στις περιπτώσεις αυτές η διαδικασία είναι εξαιρετικά επώδυνη».

Στις Ηνωμένες Πολιτείες πολλές είναι οι γυναίκες που βλέπουν το τατουάζ σαν είδος θεραπείας μετά από μια τραυματική επέμβαση μαστεκτομής. Το βλέπουν σαν μια δεύτερη ευκαιρία και το κάνουν για να αλλάξουν όψη και διάθεση. Στη Βρετανία μια στις πέντε γυναίκες που έχει κάνει τατουάζ το έχει κάνει στην περιοχή του στήθους.

Μια άλλη τάση που τρελαίνει τους οπαδούς των τατουάζ είναι τα τρισδιάστατα ενώ το πιο δύσκολο είναι να τα ακραία σχέδια στα μάτια, λέει η Stefan Dinu.