Γιώργος Αμυράς: Είναι άδικο να αρνούνται τα δικαστήρια δωρεάν νομική βοήθεια στους δικαιούχους

Πολύ σημαντικό χαρακτήρισε το σημερινό δημοψήφισμα στη ΜεγάληΒρετανία, ο βουλευτής Β’ Αθηνών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, καθώς υποστήριξε πως  οι συσχετισμοί σε διεθνές επίπεδο πρόκειται να αλλάξουν, με ένα ενδεχόμενο Brexit.

Σχετικά με την οικονομία ο κ. Αμυράς τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να γίνει κανονική χώρα, να κάνει μεταρρυθμίσεις και να πάψει να θεωρείται το δημόσιο Ιερή Αγελάδα.

Όσον αφορά το θέμα της άρνησης παροχής δωρεάν δικαστικής συνδρομής σε δικαιούχους με το αιτιολογικό του τεκμαρτού εισοδήματος, τη στιγμή που το πραγματικό εισόδημα είναι μηδενικό ή πολύ χαμηλό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού είπε πως είναι άδικο και ότι αν και δεν συμμετέχει στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων θα θέσει το θέμα στους αρμόδιους συναδέλφους.

Ο κ. Αμυράς αναφέρθηκε και στη συμμετοχή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λέχη Μπίλντερμπεργκ λέγοντας πως είναι ήσσονος σημασίας γεγονός και δεν σηματοδοτεί κάτι για τον τόπο.

Παράλληλα, ο βουλευτής του Ποταμιού σχολίασε και τις συζητήσεις που γίνονται στο χώρο του κέντρου για τη δημιουργία ενός μεταρρυθμιστικού πόλου, λέγοντας πως κρατά μικρό καλάθι και πως οι διαβουλεύσεις κρατάνε αρκετά, τη στιγμή που χρειάζονται πράξεις και όχι λόγια.

Τέλος, ο κ. Αμυράς μίλησε και για τα δικαιώματα των παραθεριστών και ότι θα πρέπει οι παραλίες να είναι ελεύθερες προς όλους, ενώ ταυτόχρονα πρόσθεσε πως οι εκδρομείς θα πρέπει να αποκτήσουν περιβαλοντική συνείδηση και κάποια στιγμή καλό θα ήταν να επιτρέπεται παντού το ελεύθερο κάμπινγκ.