Γιώργος Πάτης-Φουντάς: Η ψήφος των πολιτών έχει δύναμη

Τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να ασχοληθεί με τα κοινά και να συστρατευτεί με τον  Γιώργο Ορφανό για την ανάληψη της διοίκησης στο δήμο Θεσσαλονίκης εξήγησε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Πάτης – Φουντάς. Στη συνέντευξη του, στην Εγνατία TV και στην εκπομπή του Αντώνη Οραήλογλου, ανέφερε , μεταξύ άλλων, ότι  πρέπει να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις έτσι ώστε να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους πολίτες.

«Αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά έχοντας την πεποίθηση ότι όποιος έχει τη δυνατότητα και τις ικανότητες οφείλει να ασχοληθεί με τα κοινά. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι μόνο μέσα από πολιτικές αποφάσεις μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα και θα πρέπει να βρεθούν άξιοι άνθρωποι – οι κατάλληλοι στις κατάλληλες θέσεις- για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας τους ίδιους αλλά και για τις επόμενες γενιές» επισήμανε ο κ. Πάτης- Φουντάς και πρόσθεσε ότι: «Θα πρέπει ο κόσμος  να καταλάβει τη δύναμη που έχει η ψήφος του. Θα πρέπει να πούμε όχι στην αποχή. Να διεκδικήσουμε όλες τις ψήφους και τους σταυρούς για να μπορέσουμε να φέρουμε τα αποτελέσματα τα οποία θέλουμε στη Θεσσαλονίκη μας, στη Μακεδονία μας και την χώρα μας γενικότερα.

Στις ερωτήσεις «γιατί επιλέξατε  την παράταξη Ορφανού; Ήταν κομματική η επιλογή σας ή υπήρχαν  άλλοι λόγοι;» ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος απάντησε ως εξής:

«Ο νέος νόμος «Κλεισθένη» κατάφερε να έχει 25 παρατάξεις που διεκδικούν τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης. Αυτό είναι εντυπωσιακό από μόνο του. Ο λόγος για τον οποίο συντάχθηκα με τον Γ. Ορφανό  δεν είναι κομματικός αν και ο πρώην υπουργός Αθλητισμού και Μακεδονίας – Θράκης προέρχεται από το χώρο της ΝΔ, με πορεία 35 χρόνων. Ένας λόγος που επέλεξα να συστρατευτώ με τον Γιώργο Ορφανό είναι ότι κατεβαίνει ως ανεξάρτητος. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα πρέπει να επηρεάζεται από μικροκομματικές και  κομματικές ταμπέλες. Ο βασικός  λόγος όμως είναι ότι πιστεύω πως είναι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος, μέσα από την εμπειρία του, μέσα από το έργο που έχει προσφέρει στην κοινωνία, να βρεθεί στο τιμόνι του δήμου Θεσσαλονίκης , μαζί με τους άξιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης  μας. Να δημιουργήσουμε αυτό το οποίο λείπει. Η επόμενη τετραετία χρειάζεται συνεργασίες όπως ορίζει ο νόμος «Κλεισθένη». Πιστεύω ότι μόνο αν βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος που είναι ο αρχηγός της παράταξης «Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» θα μπορέσουμε να παράγουμε έργο και να μην έχουμε χάσιμο χρόνου. Έχουμε μείνει πίσω ως πόλη και πρέπει να κινηθούμε τάχιστα προς τη θετική κατεύθυνση.

Επιπλέον, διευκρίνισε ότι η Θεσσαλονίκη υστερεί  στους τομείς των  νέων τεχνολογιών, της υγείας, της  εκπαίδευσης και ότι  υπάρχουν  πολλά άλλα προβλήματα  όπως είναι  τα θέματα  καθαριότητας,  ασφάλειας,  φωτισμού, στάθμευσης αυτοκινήτων κ.α.

Τέλος, αναφέρθηκε στο άθλημα της αντιπτέρισης, που είναι γνωστή με τον διεθνή όρο  Μπαντμιντον (Badminton), ως ο πρωταθλητής και μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας Αντιπτέρισης το 2004. «Είναι ένα άθλημα το οποίο αξίζει πραγματικά να το δοκιμάσεις. Όποιος περάσει αυτόν τον επιπλέον χρόνο που χρειάζεται για να μπορέσει να το συνηθίσει – γιατί δεν είναι από τα πλέον εύκολα αθλήματα- τότε το πιο πιθανό είναι ότι θα το ερωτευτεί και θα συνεχίσει να ασχολείται. Είναι το πιο γρήγορο άθλημα του κόσμου – το φτερό φτάνει τις ταχύτητες των  500 χιλιομέτρων / ώρα- που το κάνει να είναι συναρπαστικό. Είναι πολύ ενδιαφέρον τόσο να το παρακολουθείς όσο και να αγωνίζεσαι».