Γιώργος Πάτης-Φουντάς: Ο Γιώργος Ορφανός ως δήμαρχος μπορεί να συνεργαστεί για να λύσει τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης

Την πεποίθηση του ότι η παράταξη «η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» με επικεφαλής τον Γιώργο Ορφανό θα κόψει πρώτη του νήμα των εκλογών και θα αναλάβει τα ηνία του δήμου εξέφρασε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Πάτης- Φουντάς. Αυτό ανέφερε, στο «Άτλας TV» και στην εκπομπή του Σάκη Μόσχη, συμμετέχοντας σε πολιτική  συζήτηση μαζί με άλλους υποψηφίους αντίπαλων παρατάξεων.

Η πρώτη ερώτηση αφορούσε την εφαρμογή του νόμου «Κλεισθένη», του νέου εκλογικού συστήματος, με τις τροποποιήσεις που θα επιφέρει στη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και τη δυνατότητα συνεργασιών από τα μέλη των παρατάξεων. « Ο νόμος «Κλεισθένη» σαν ιδέα είναι  πολύ καλή και αυτό είναι το ζητούμενο. Όμως θεωρώ ότι λείπει η κουλτούρα της συνεργασίας και  αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να το ανακαλύψουμε, να το δημιουργήσουμε στην επόμενη τετραετία. Η δική μας πλευρά και η παράταξη μου πιστεύει ότι πρέπει να κινούμαστε ενωτικά, να επικεντρωθούμε μόνο στα προβλήματα της πόλης. Σίγουρα θα είναι μια δύσκολη τετραετία και γι’ αυτό πρέπει στο τιμόνι του δήμου Θεσσαλονίκης να βρίσκεται ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνεργαστεί και να παράγει έργο παρά τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται μπροστά του και αυτός είναι ο Γιώργος Ορφανός» τόνισε ο κ. Πάτης –Φουντάς.

Όταν ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο να περάσουν στον δεύτερο γύρο των εκλογών  οι Νίκος Ταχιάος και Γιώργος Ορφανός απάντησε ότι «είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο. Επειδή όμως λέγονται πολλά για τις δημοσκοπήσεις, εγώ πιστεύω ότι είναι νωρίς για να συζητήσουμε για τα νούμερα που δίνονται. Είμαι ικανοποιημένος που βλέπω ότι είμαστε στη δεύτερη θέση αν και πιστεύω ότι μέχρι τέλος, από την πρώτη Κυριακή, εμείς θα είμαστε πρώτοι στα αποτελέσματα».

Σχετικά με το θέμα της καθαριότητας ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ανέφερε ότι «ο Γιώργος Ορφανός έχει πλήρη εικόνα για όλα τα θέματα του δήμου. Καθημερινά πραγματοποιεί συναντήσεις με φορείς και συνομιλεί με πολίτες που του μεταφέρουν άμεσα τα προβλήματα. Η καθαριότητα είναι ένα βασικό πρόβλημα και για τους κατοίκους και για τους τουρίστες της Θεσσαλονίκης. Θα πρέπει να το πολεμήσουμε και στην παράταξη μας έχουμε σχέδιο για το πώς θα λύσουμε αυτό το πρόβλημα».

Όσον αφορά την αστυνόμευση της πόλης που θα αποτρέψει την εμφάνιση κρουσμάτων εγκληματικότητας ο κ. Πάτης- Φουντάς επισήμανε ότι «το θέμα της ασφάλειας είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα. Η παράταξη μας μόλις αναλάβει τη διοίκηση του δήμου θα προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες, μεταξύ των οποίων θα είναι και η ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας».