Γλειφιτζούρι με γέμιση σκορπιού στην Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Γλειφιτζουρια με ιδιαίτερη… Γέμιση  πωλούν στο κατάστημα τους δυο ξαδέρφια απο τη Θεσσαλονίκη. Έχουν γεύση φράουλα ή μπανάνα και γεμιση σκορπιο, γρυλλο ή μυρμηγκι.

Επίσης, υπάρχει γλειφιτζουρι με γεύση τεκίλα και γέμιση…σκουλήκι.  Επομένως, ξεχάστε το κλασικό γλειφιτζουρι που στην “καρδιά ” του υπήρχε μία μαστίχα.  Τώρα, στην αγορά των γλειφιτζουριων τα πράγματα έγιναν πιο σκληρά και θέλει τολμη να γλυψεις έναν σκορπιο.  

 

Η κάβα του Γιώργου Ματανακη και του Γιάννη Χατζη μετρά λίγους μήνες ζωής. Λειτουργεί στην οδό Μακεδονίας στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Τα δύο ξαδέρφια σκέφτηκαν να πρωτοτυπησουν. Έτσι πέρα από τα κλασικά ποτά, μπισκότα και άλλα ειδη, εμπλουτισαν της γκάμα το των προϊόντων τους με τα συγκεκριμένα Γλειφιτζουρια. “είναι απολύτως ασφαλή για την υγεία και ελεγμένα από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Στο εξωτερικό κάνουν θραύση και στην χώρα μας ή υποδοχή του κόσμου είναι θερμή” είπε ο Γιώργος Μανατακης. Η κάβα έχει την αποκλειστική αντιπροσωπεια των συγκεκριμενων γλειφιτζουριων τα οποία εισάγονται από την Ευρωπαϊκή ένωση.

 

“Η γεύση είναι ενός κλασικού γλειφιτζουριου. Όταν φτάνεις στο σκορπιο τον τρως. Φυσικά, από το ζώο έχει αφαιρεθεί το κεντρι και επομένως το δηλητήριο. Είναι μία σκέτη γλύκα καθώς έχει καραμελωθει από την ζάχαρη. Σαν να τρως μαστίχα “ είπε,  επιχειρώντας να περιγράψει πως είναι να τρως γλειφιτζουρι με σκορπιο. Η τιμή πώλησης φτανει τα 4.5 ευρώ. Ποιοι τα  αγοράζουν ; “όλοι! Άντρες, γυναίκες, μικροί, μεγάλοι. Κυρίως τα παίρνουν από περιέργεια ή για να κάνουν πλάκα σε κάποιον φιλο ή φίλη τους ” είπε ότι ο κ. Μανατακης. Τα ξαδέρφια σκέφτονται να εμπλουτισουν ακόμη περισσότερο της γκάμα το νέο γλειφιτζουριων με… Ζωάκια, εφόσον πάνε καλά οι δουλειές. Όπως λένε υπάρχουν ακόμη 25 περίεργες γεύσεις. Όπως και να έχει είναι πραγματική πρόκληση το να φας τα συγκεκριμενα γλειφιτζουρια, τα οποία εκτός από την κάβα των δύο ξαδερφιων διατίθενται και σε άλλα τρία σημεία στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκπλήξεις στην κάβα των δύο νεαρών δεν σταματούν εδώ. Όπως αναφέρει το thestival.gr.gr εκτός από τα γλειφιτζούρια με έντομα, προσφέρουν και ενεργειακά ποτά αρκετά διαφορετικά από τα άλλα. Δύο από αυτά είναι το manapotionκαι το healthpotion, εμπνευσμένα από το δημεοφιλές παιχνίδι WorldOfWarcraft. Παράγονται σε μικρές ποσότητες, παρόλα αυτά έχουν την διπλάσια αποδοτικότητα από τα συνηθισμένα energydrinks.