Γνωρίστε την δράση και τα μέλη του Ομίλου H.U.M.A.N.S.

Τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά το έργο και το όραμα τους δίνουν στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης κι όχι μόνο, τα μέλη από όλους τους Ομίλους ΝΕΕ HUMANS (Κοζάνης, Θέρμης, Αθηνών, Ανατολικής Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Θεσσαλονίκης), κατά τη διάρκεια του πρώτου συνεδρίου που πραγματοποιείται στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης στις 4 και 5 Οκτωβρίου.

Τα μέλη των διαφόρων κατά τόπους ομίλων HU.M.A.N.S.  έχουν στόχο να μεταλαμπαδεύσουν σε όλους την δική τους ανάγκη για συνεργασία, συνεταιρίζεσθαι, ιδιωτική πρωτοβουλία και καινοτομία.  

 

«Είμαστε πολλοί οι νέοι επιστήμονες, επαγγελματίες και όχι μόνο που έχουμε την ανάγκη να προωθήσουμε την επιστήμη και τις εθελοντικές δράσεις» υπογραμμίζει μιλώντας στο radio1d.gr ο Πρόεδρος του Ομίλου HUMANS Κωνσταντίνος Μησιάλης. Όπως εξηγεί, η ιδέα της δημιουργίας αυτής του ομίλου, γεννήθηκε προ τριετίας από άτομα με εμπειρία σε δημιουργία συλλόγων και συλλογικοτήτων, προκειμένου να εκφράσει την ανάγκη  μιας κοινότητας στην οποία θα μπορούν να συναθροίζονται νέοι επιστήμονες, επιχειρηματίες και όχι μόνο με κοινές ανησυχίες και ενδιαφέροντα. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημαο άνοιξε παραρτήματα στην Κοζάνη, στην Φλώρινα, στο Αμύνταιο και στην Θέρμη ενώ το ενδιαφέρον από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο είναι μεγάλο και συνεχώς αυξάνεται.

 

«Δίνουμε άλλη διάσταση στην δράση του ενεργού πολίτη. Πέρα από τη συνεστίαση, τη συνάθροιση, και την κοινωνικοποίηση των ατόμων μέσα από τη συμμετοχή τους στους ομίλους, τα άτομα μπορούν να καταρτιστούν με σεμινάρια, ημερίδες που διοργανώνουμε, αφού έχει προηγηθεί κάποια έρευνα. Βλέπουμε τι είναι χρήσιμο, τι ενδιαφέρει και έτσι προχωράμε. Πρέπει να πιστέψουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία και όχι πια στο όραμα του Δημοσίου» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μησιάλης.

 

Τα κατά τόπους παραρτήματα του Ομίλου, διοργανώνουν επίσης, δράσεις  εθελοντισμού,  όπως και διάφορα φεστιβάλ  και  εκθέσεις  που  προωθούν  την  τέχνη  και  τον  πολιτισμό. Μέλη  μπορούν  να  γίνουν  όσοι  επιθυμούν  να  συμβάλουν  στους  στόχους  και  τις  δράσεις  του ομίλου.

 

Οι προεγγραφές στο συνέδριο μπορούν να γίνουν στην φόρμα επικοινωνίας: 

http://onee-humans.blogspot.gr/  γράφοντας όνομα – επώνυμο, e-mail, προφίλ (facebook) και περιοχή.

 

Σημειώνεται ότι η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι δωρεάν. Αν κάποιος θέλει να γίνει μέλος του Ομίλου στην έναρξη ή στο τέλος του συνεδρίου τότε θα συμπληρώσει την ειδική φόρμα εγγραφών και θα την παραδώσει στην γραμματεία προσκομίζοντας το πόσο τον 20 ευρώ, σε διαφορετική περίπτωση το ποσό μπορεί να κατατεθεί σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας.

Πρόγραμμα Συνεδρίου Ομίλου ΝΕΕ HUMANS
04-05.10.2014
Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκη,
Βασ. Γεωργίου 1, Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης

 


Σάββατο 04.10.2014
Προεδρείο : Μαργαρίτα Μιχαηλίδου Πρόεδρος
Αναστάσιος Κατσούφης Γραμματέας Ά
Εύα Οικονόμου Γραμματέας ΄Β
Θέματα συνεδρίου Εισηγητής
Εγγραφές Μελών Συνεδρίου
Έναρξη Συνεδρίου – Χαιρετισμοί Επισήμων
Παρουσίαση Ομίλου
Παρουσίαση Παραρτημάτων
Προγραμματισμός Ομίλου ΝΕΕ HUMANS
Στόχος Ομίλου ΝΕΕ HUMANS
Τμήμα Φωτογραφίας
Τμήμα Κηποτεχνίας
Τμήμα Νέων Καλλιτεχνών
Τμήμα Επιστημόνων
Τέλος Πρώτης Ημέρας

 

Κυριακή 05.10.2014
Συντονιστές Ημέρας : Κων/νος Μησιάλης – Αγγελική Ιωάννου
Ξενάγηση στο μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Βόλτα με το καραβάκι «Κλειώ» στο Θερμαϊκό
Σύσκεψη Προεδριών στην Αίθουσα Νερού


 

Περισσότερες πληροφορίες και έγγραφες  στο:

https://www.facebook.com/events/821064977934436/

http://www.humans.gr/

http://www.omiloshumans.blogspot.gr/

 

Συνέντευξη στην Μίνα Αφεντούλη

 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr