Γραφείο κατά του εφιάλτη της ανεργίας έχει στα σκαριά ο Δ. Θεσσαλονίκης

Λύση στο πρόβλημα της ανεργίας θα επιχειρήσει να δώσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Έχει στα σκαριά γραφείο εργασίας, το οποίο σχεδιάζει να δημιουργήσει μέσα στον χώρο του νέου δημαρχιακού μεγάρου.
Αντίστοιχα γραφεία λειτουργούν και άλλοι δήμοι στη Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη χώρα, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους δημότες να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ανεργίας, που είναι πλέον τεράστιο.

 

Η νέα υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης θα απευθύνεται στους ανέργους που επιθυμούν να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας, σε εργαζομένους που θέλουν μια αλλαγή στην εργασία τους, σε νέους που ζητούν έγκυρη πληροφόρηση αλλά και στους επιχειρηματίες που αναζητούν προσωπικό ή ενημέρωση για προγράμματα επιδότησης εργασίας και επιμόρφωσής προσωπικού.

Το γραφείο εργασίας, το οποίο θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θα λειτουργεί σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ, σε ισόγειο χώρο του δημαρχιακού μεγάρου, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση του κοινού.

Σε πρώτη φάση θα στελεχωθεί από δύο υπαλλήλους του δήμου, που θα εκπαιδευτούν από στελέχη του ΙΝΕ, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις εξειδικευμένες ανάγκες, , καθώς και από δύο στελέχη του ινστιτούτου, που θα αμείβονται από χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

 

ο ωράριο λειτουργίας του θα ακολουθεί το νόμιμο ωράριο των υπηρεσιών του δήμου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας θα λήξει με το πέρας του χρηματοδοτούμενου προγράμματος στις 31 Δεκεμβρίου του 2015. Όμως, έχει ήδη αποφασιστεί ότι η περαιτέρω λειτουργία του θα συνεχιστεί από τον κεντρικό δήμο και μετά τη λήξη του προγράμματος, θέλοντας να συνεχίσει να παρέχει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στους δημότες.