Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Η Θεσσαλονίκη μπορεί να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας

“Αν αναγνωρίσουμε τους κλάδους στους οποίους η Θεσσαλονίκη μπορεί να έχει μέλλον παραγωγικής ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας, τότε υπάρχουν πρωτοβουλίες, είτε άμεσης είτε έμμεσης παρέμβασης του δήμου, για να ενισχύσει αυτούς τους τομείς και να δώσει την προοπτική εξέλιξης των παραγωγικών δυνάμεων εκεί”.

Την άποψη αυτή εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Ζαρωτιάδης σε συνέντευξή του στην “Εγνατία Τηλεόραση” προσθέτοντας ότι η δημοτική αρχή έχει τη δυνατότητα να παρέμβει και να σχεδιάσει ώστε να αναδείξει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της πόλης. Αυτό που χρειάζεται είναι η ύπαρξη ενός στρατηγικού σχεδιασμού σαν αυτό που έχει καταρτίσει η Δημοτική Κίνηση “Υψίπολις”.

“Εμείς, μελετώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης ,έχουμε προτάξει και δημοσιεύσει τέσσερις συγκεκριμένους κλάδους οι οποίοι μπορούν να συμβάλουν ώστε η Θεσσαλονίκη να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και να παράξει πλούτο” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαρωτιάδης.

Ένας από τους πλέον σημαντικούς κλάδους είναι ο τουρισμός με την προϋπόθεση όμως ότι στόχος μας δεν θα είναι απλά να προσελκύσουμε επισκέπτες που θα περάσουν και θα φύγουν, αλλά ότι θα τους ενσωματώσουμε στο κοινωνικό, πολιτιστικό και παραγωγικό γίγνεσθαι της Θεσσαλονίκης.

Σημαντικό μερίδιο μπορεί να διεκδικήσει ο τομέας των logistics και του διαμετακομιστικού εμπορίου αλλά και αυτός της δημιουργικής οικονομίας.

“Είναι χαρακτηριστικό ότι η πόλη με το μεγαλύτερο, σε εθνικό επίπεδο, φεστιβάλ κινηματογράφου δεν έχει χώρους για να φιλοξενήσει παραγωγή ταινιών. Να μία μεγάλη επενδυτική δραστηριότητα στην οποία θα μπορούσε να συμμετέχει ο δήμος Θεσσαλονίκης μαζί με ιδιώτες” επισήμανε ο επικεφαλής της ΔΚ “Υψίπολις” τονίζοντας ότι ο δήμος αν διαθέτει συγκεκριμένες προτάσεις μπορεί να διεκδικήσει πόρους είτε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Πακέτο Γιούνκερ είτε ακόμη και από τους Κινέζους που αναζητούν προσοδοφόρες επενδύσεις.

Τέλος ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στις προοπτικές που παρέχει ο  κλάδος της “Γαλάζιας Οικονομίας” τον οποίο έχει προτάξει στον προγραμματικό της σχεδιασμό η ΔΚΘ “Υψίπολις”.

“Αν σκεφτείτε ότι η Μεσόγειος παράγει το 1/5 του θαλάσσιου σχετιζόμενου πλούτου, εμείς με το θαλάσσιο μέτωπο που διαθέτουμε και τη σχέση μας με τη θάλασσα μπορείτε να αντιληφθείτε τις τεράστιες δυνατότητες που έχουμε” κατέληξε ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης.