«”Η άλλη Θεσσαλονίκη” – Η ένταξη της υπαίθρου στην τουριστική εμπειρία του City Break»

Ημερίδα με θέμα «”Η άλλη Θεσσαλονίκη” – Η ένταξη της υπαίθρου στην τουριστική εμπειρία του City Break» διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014, από τις 15.30 έως τις 19.00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου (οδός Β. Γεωργίου Α΄ 1). 

 

Η ημερίδα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης Α.Ε. και το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (Τομέας Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Φιλοξενίας). 
    

Η εκδήλωση στοχεύει στην καλλιέργεια της τουριστικής συνείδησης πολιτών και επαγγελματικών ομάδων, που εμπλέκονται με τον τουρισμό, καθώς και στη γνωριμία τους με δράσεις και δομές. Μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τη γνωριμία των τουριστικών πρακτόρων με τους επιχειρηματίες και τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα του αγροτουρισμού και την πιθανή δημιουργία τουριστικών πακέτων και προσφορών, ώστε να ενταχθεί η ύπαιθρος και η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης στο τουριστικό προϊόν, επιμηκύνοντας έτσι το χρόνο παραμονής των επισκεπτών στην πόλη. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχικά τις ομιλίες των εισηγητών και στη συνέχεια διεξαγωγή επιμορφωτικού σεμιναρίου. 
Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.