Η Angelina Jolie εγκαταλείπει την υποκριτική

«Δεν αισθάνθηκα ποτέ άνετα σαν ηθοποιός. Ποτέ δεν μου άρεσε να είμαι μπροστά από την κάμερα», με αυτή τη δήλωση η Angelina Jolie δήλωσε ότι σκοπεύει να αποσυρθεί από την υποκριτική.

 

Η διάσημη star μπορεί να έγινε γνωστή για το υποκριτικό της ταλέντο και το πανέμορφο πρόσωπό της που καθηλώνει τους θεατές κάθε φορά που εμφανίζεται στη μεγάλη (ή μικρή) οθόνη, αλλά η ίδια θέλει να παρατήσει την καριέρα που έχτιζε τόσα χρόνια.
Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της με το περιοδικό ‘Du Jour’, η ηθοποιός δήλωσε ότι δεν την ενδιαφέρει πια να υποδύεται ρόλους και πως κάποια στιγμή- χωρίς να ξέρει ακριβώς πότε- θα σταματήσει την ηθοποιία για μια διαφορετική καριέρα που την κάνει πιο ευτυχισμένη: «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσα να σκηνοθετήσω αλλά ελπίζω ότι μπορώ να κάνω μια καριέρα πάνω σε αυτό γιατί με κάνει πολύ πιο ευτυχισμένη». Μπορεί οι περισσότεροι θαυμαστές της να απογοητευθούν από την απόφαση της Jolie να βρίσκεται μόνο πίσω από την κάμερα, όμως η γνωστή στο Hollywood εργασιακή ηθική της και επιμονή της μπορεί να την οδηγήσει σε μια εξίσου λαμπρή πορεία στην σκηνοθεσία.

 

Η καριέρα που επιλέγει, εξάλλου, δεν είναι εύκολη. Όπως τόνισε στην συνέντευξή της, το ‘Unbroken’, η δεύτερη σκηνοθετική της απόπειρα μετά το ‘In the Land of Blood and Honey’, «ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έκανα ποτέ» παρόλο που στη νέα της ταινία ‘By The Sea’ δεν έχει μόνο ρόλο σκηνοθέτη αλλά και πρωταγωνίστριας στο πλευρό του Brad Pitt. Η Angelina έπρεπε να σκηνοθετήσει τον σύζυγό της αλλά και τον εαυτό της, γεγονός που έκρυβε αρκετές δυσκολίες: «Ήταν δύσκολο να σκηνοθετώ εμένα και τον Brad. Προσπαθούσαμε να βρούμε τις ισορροπίες δεδομένου ότι ήταν ένα δραματικό υλικό, μια βαριά ταινία, και δεν ήταν εύκολο για εμάς. Αλλά ενώ παλεύεις με αυτό, είσαι μαζί με τον άλλο στα χαρακώματα και δεν περιμένεις να είναι εύκολο. Ο ένας προκαλεί τον άλλο και αυτό είναι πολύ καλό».

 

Στη νέα ταινία της Angelina Jolie δεν συμμετέχει μόνο ο διάσημος σύζυγός της αλλά και ο 13χρονος γιος τους, Maddox, σε ρόλο βοηθού παραγωγής. Παρόλο που της φάνηκε περίεργο να συνεργάζεται με το γιο της, η ηθοποιός, από τότε ξεκίνησε την σκηνοθεσία, θέλησε να δημιουργήσει ταινίες που θα έδιναν σωστά παραδείγματα στα παιδιά της. Όπως είχε δηλώσει για το ‘Unbroken’: «Στο πίσω μέρος του μυαλού μου ήθελα να φτιάξω μια ταινία που θα βοηθούσε τους γιος μου να γίνουν καλύτεροι άντρες. Ξέρουν την ιστορία του Louie Zamperiniοπότε μπορώ να τους πω ότι δεν είναι κακό να είσαι ‘γεμάτος φωτιά’, αλλά είναι σημαντικό το τι θα επιλέξεις να κάνεις με αυτή τη φωτιά». Η Angelina Jolie φαίνεται πως έχει ένα σκηνοθετικό όραμα, διάθεση να προσφέρει ενώ έχει βρει κι αυτές τις ισορροπίες στη ζωή της που χρειάζονται για να κάνει μια αλλαγή στην καριέρα της. Ακολουθώντας τα βήματα του Clint Eastwood και του Robert Redford που μετά την υποκριτική στράφηκαν στην σκηνοθεσία, η Jolie δηλώνει ότι οπωσδήποτε θα σταματήσει την πρότερη καριέρα της για κάτι το οποίο την ενδιαφέρει περισσότερο. Η Angelina Jolie είχε μπει στον κόσμο του Hollywood με στιλ κι αναμένεται να αποδειχθεί αν μπορεί να φύγει προκαλώντας το ίδιο ενδιαφέρον για τη δουλειά της όχι μόνο στις μεγάλες εταιρείες παραγωγής του Hollywood αλλά και στο κινηματογραφικό κοινό.

 

Πηγή: Καθημερινή