Οι αντιδράσεις για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στη Σίνδο

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Δέλτα έχουν προκαλέσει τα σχέδια του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, να αποκτηθεί χώρος στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου.

«Και οικόπεδο να αγοράσουν το αποτεφρωτήριο στη Σίνδο δεν θα γίνει», δηλώνει ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος.

Ο τελευταίος, μιλώντας το πρωί, ανέφερε ότι «ο Δήμος Θεσσαλονίκης, εάν έχει λεφτά, μπορεί να αγοράσει όχι ένα αλλά 10 οικόπεδα, εάν το θέλει. Όταν θα έρθει όμως για την αδειοδότηση θα ζητήσει άδεια περιβαλλοντικών επιπτώσεων», ενώ προανήγγειλε κινητοποιήσεις.

«Εάν δεν ρωτηθούμε για πράγματα που αφορούν το Δήμο μας, θα αντιδράσουμε. Ας μη δοκιμάσουν. Αυτό που θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους είναι ότι, όταν θεωρεί αυτός ότι είναι ο δυνατός και οι άλλοι ιθαγενείς στην περιοχή τους, τότε θα δείτε την αντίδραση», ανέφερε ο κ. Φωτόπουλος.

Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης και μεταξύ των θεμάτων στην ημερήσια διάταξη είναι η αγορά οικοπέδου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση και λειτουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπούταρης έχει δηλώσει ότι τα αέρια απόβλητα ενός αποτεφρωτηρίου «είναι λιγότερο επικίνδυνα από ότι το τζάκι ενός σπιτιού», για να απαντήσει ο κ. Φωτόπουλος ότι «αφού λένε ότι δεν έχει περιβαλλοντικές επιπτώσεις, αλλά όσο ένα τζάκι, ας το κρατήσουν στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, δεν χάθηκε ο κόσμος. Εμείς δεν θέλουμε άλλη επιβάρυνση ούτε από ένα τζάκι».