Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία προσφεύγει στη δικαιοσύνη για το πρόστιμο

ΦΩΤΟ:MOTIONTEAM

ΦΩΤΟ:MOTIONTEAM

Στις αίθουσες των δικαστηρίων θα συνεχιστεί η υπόθεση της μπύρας, καθώς η διοίκηση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας ετοιμάζεται να προσφύγει κατά της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της επιβολής προστίμου ύψους 31,5 εκατ. ευρώ.

Χαρακτηρίζοντας την απόφαση «άδικη και αβάσιμη» ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ζωούλης Μηνά ανέφερε ότι η εταιρεία αμφισβητεί τη διαδικασία που ακολουθήθηκε καθώς «η Επιτροπή αγνόησε στοιχεία που είχε καταθέσει η Αθηναϊκή».

Η διοίκηση της εταιρείας επικαλείται τη υποχώρηση του μεριδίου αγοράς από το 70% στο 52% μέσα σε λίγα χρόνια, την αύξηση των παικτών και την ανάδειξη ισχυρού δεύτερου πόλου με μερίδιο που ξεπερνά το 10%.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μηνά σημείωσε ότι η «εταιρεία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις και τους περιορισμούς που της έχουν επιβληθεί από τους ελέγχους», επισημαίνοντας ωστόσο ότι  «η εταιρία βρισκόταν διαρκώς σε καθεστώς έρευνας και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να εφαρμόσει πολιτική αποκλεισμών έναντι του ανταγωνισμού».

Τονίζοντας ότι η εταιρεία «δεν ζητά σύγκρουση με κανένα» ο κ. Μηνά  υπογράμμισε ότι « η Αθηναϊκή Ζυθοποιία λειτουργεί 50 χρόνια στην εγχώρια αγορά και σκοπεύει να παραμείνει για τουλάχιστον αλλά 50». Παραδέχθηκε,  ωστόσο, ότι «το πρόστιμο θα επηρεάσει την ρευστότητα της εταιρείας»  αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναξιολόγησης του επιχειρησιακού σχεδιασμού του 2016, στον οποίο προβλέπονταν επενδύσεις ύψους 16-17 εκατ. ευρώ.