Η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας στη συνάντηση Αλ. Τσίπρα – Ιερώνυμου

ΦΩΤΟ: SOOC

ΦΩΤΟ: SOOC

Την επανασύσταση της Μεικτής Επιτροπής Κράτους – Εκκλησίας υπό την προεδρία του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, με πρώτο θέμα συζήτησης την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας συμφώνησαν στη συνάντησή τους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Επίσης, θα συσταθεί επιτροπή νομικών για την καταγραφή ζητημάτων σε σχέση με τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας – Κράτους.

Ειδικότερα, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο, η οποία έγινε σε ανταπόδοση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Αρχιεπισκοπή, ενώ παρόντες ήταν ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου και οι Μητροπολίτες Ηλείας Γερμανός και Σιδηροκάστρου Μακάριος.

Στην συνάντηση επιβεβαιώθηκε το κλίμα συνεργασίας Πολιτείας και Εκκλησίας, για την αντιμετώπιση επειγόντων κοινωνικών προβλημάτων, όπως το Προσφυγικό και η ακραία φτώχεια.
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι εν όψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης θα συσταθεί μεικτή επιτροπή νομικών, που θα συζητήσει και θα καταγράψει τα ζητήματα που σχετίζονται με τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας κα Κράτους.