Η Δέλτα εξαγοράζει τη Μεβγάλ

Προσύμφωνο εξαγοράς ποσοστού 43% της Μεβγάλ Α.Ε. από την οικογένεια Παπαδάκη – Χατζηθεοδώρου, υπέγραψε η Δέλτα Τροφίμων Α.Ε., που ανήκει στη θυγατρική της Vivartia, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Marfin Investment Group.

Το τίμημα της εξαγοράς συμφωνήθηκε στα 4,5 εκατ. ευρώ και θα καταβληθεί μετά από την εξόφληση υποχρεώσεως της Μεβγάλ προς τη Δέλτα ύψους 3,8 εκατ. ευρώ και την εξόφληση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου που αναμένεται να χορηγηθεί από τις δανείστριες Τράπεζες προς την Μεβγάλ, στα πλαίσια της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

 

Μέχρι την έγκριση της εξαγοράς από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τη μεταβίβαση των μετοχών, που μαζί με τις μετοχές που ήδη κατέχει η Δέλτα θα αυξήσουν τη συμμετοχή της στο 57,8% των μετοχών της Μεβγάλ,  καθήκοντα προέδρου της ΜΕΒΓΑΛ θα αναλάβει η κα. Μαίρη Χατζάκου και αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου ο κ. Πέτρος Παπαδάκης.

 

Σχολιάζοντας τη συμφωνία ο διευθύνων σύμβουλος της Vivartia κ. Ι. Αρτινός έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Η Μεβγάλ έχει περιέλθει σε δυσχερή θέση λόγω των αρνητικών συνθηκών της περιόδου και η συμφωνία που έγινε ανοίγει το δρόμο καταρχήν για την επιβίωση της εταιρείας μέσα από την άριστη συνεργασία μας με την κα. Μαίρη Χατζάκου, τον κ. Πέτρο Παπαδάκη και τις δανείστριες τράπεζες.

Ακολούθως υπολογίζουμε ότι η Δέλτα με τη τεχνογνωσία της και τις σημαντικές συνέργειες που θα προκύψουν μεταξύ των δύο εταιρειών θα βοηθήσει την Μεβγάλ να αποκαταστήσει μια ανελικτική πορεία προς όφελος των εργαζομένων της, των Ελλήνων γαλακτοπαραγωγών, της ελληνικής οικονομίας αλλά και των μετόχων της».