Η Formula 1 τιμά τον El Greco

Η Lotus αποφάσισε να τιμήσει τα 400 χρόνια από το θάνατο του El Greco, του διάσημου Έλληνα ζωγράφου και ηγετικής φυσιογνωμίας της Ισπανικής αναγέννησης, στους αγώνες του Ισπανικού Grand Prix, καθώς το μονοθέσιο της ομάδας θα φέρει την επιγραφή «El Greco: Toledo Spain», μαζί με το σήμα της έκθεσης ενώ θα κατασκευαστεί και ειδικό κράνος με μορφή από πίνακα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

 

Ένα αναμνηστικό κράνος θα παρουσιαστεί στον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι στις 8 Μαΐου αλλά και στην Αυτού Μεγαλειότητα Βασιλιά Χουάν Κάρλος κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης επίσκεψης του στην ομάδα της Lotus F1 την Κυριακή 11 Μαΐου.

 

«Είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα της Formula 1 δημοσιοποιεί σε τόσο εξέχουσα θέση μία ισπανική πολιτιστική εκδήλωση» δήλωσε ο Ζεράρ Λοπέζ, ιδιοκτήτης της ομάδας.

 

«Θα προωθήσουμε την έκθεση El Greco, δωρεάν, σε ένα παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό με πάνω από 600 εκατομμύρια θεατές. Μέσα από αυτό ο μύθος του El Greco θα γίνει παγκόσμια γνωστός για τη στήριξη του ισπανικού πολιτισμού και του πολιτιστικού τουρισμού της χώρας».

 

 

 

Πηγή: Έθνος