Η Ικαρία έμεινε χωρίς καύσιμα μέσα στο καλοκαίρι

Ξέμεινε από καύσιμα η Ικαρία εν μέσω καλοκαιριού, καθώς μόλις 2 πρατήρια σε σύνολο 10 που λειτουργούν στο νησί, διέθεταν χθες βενζίνη σε κατοίκους και τουρίστες.

 

Το ένα μάλιστα απ΄ αυτά αναμένεται να «στεγνώσει» σήμερα, ενώ ανεφοδιασμός αναμένεται αύριο, Παρασκευή για 7 πρατήρια.

 

Μεταξύ των πρατηρίων που στέρεψαν είναι και αυτό με το οποίο έχει σύμβαση η Πυροσβεστική, η οποία τελικά προμηθεύτηκε δύο βαρέλια με καύσιμα από τον στρατό, προκειμένου να μπορεί να κάνει περιπολίες.

 

Ανεφοδιασμός

«Η έκρυθμη κατάσταση οδήγησε πολλούς συμπολίτες μας εσπευσμένα στα πρατήρια για να φουλάρουν. Ο ανεφοδιασμός δεν γίνεται συχνά, μόνο κάθε 12-13 μέρες, με αποτέλεσμα να τελειώσει γρήγορα η βενζίνη και κάποιοι να είναι σήμερα με γεμάτα ρεζερβουάρ, ενώ άλλοι να μην μπορούν να κινηθούν», είπε στο «Eθνος» ο έπαρχος Ικαρίας, Στέφανος Παμφίλης, και πρόσθεσε: «Πάντως, επικρατεί ηρεμία. Δεν θα δείτε εδώ σκηνές πανικού, ούτε για την έλλειψη βενζίνης ούτε για τις αναλήψεις από τα ΑΤΜ».

 

Και τα δύο πρατήρια της ΕΚΟ που συνέχιζαν χθες να πωλούν βενζίνη βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του νησιού, στο Αυλάκι και στις Ράχες, 80 και πλέον χιλιόμετρα από τον Αγιο Κήρυκο. Στο πρώτο είχαν μείνει μικρές ποσότητες που αναμένεται να τελειώσουν σήμερα, ενώ ο ανεφοδιασμός από την εταιρεία θα αργήσει αρκετές μέρες, όπως είπε στο «Εθνος» ο υπεύθυνος του πρατηρίου, Κυριάκος Τσαπαλιάρης.

 

Αντίθετα, από αύριο αναμένεται να ανεφοδιαστούν τα επτά πρατήρια της Ελίν που λειτουργούν στο νησί, αφού φτάνει το καραβάκι της εταιρείας.