Η κόκκινη τοκογλυφία και όχι τα κόκκινα δάνεια είναι το πρόβλημα

Με το άλλοθι των ανείσπρακτων οφειλών οι τραπεζίτες επιχειρούν να βάλουν εμένα, εσένα και το γείτονα να πληρώσουμε τόσο για τα δικά τους δάνεια, όσο και για τα δάνεια των φίλων τους αλλά και για την μακροημέρευση της παρασιτικής τραπεζοκρατίας στην Ελλάδα. Λύση άμεσα υπάρχει για το πρόβλημα αλλά οι κερδοσκόποι ως γνωστόν προτιμούν τον εκβιασμό του ελληνικού λαού και η κυβέρνηση για μερικά πινάκια φακής που προορίζονται για τα στελέχη της υποτάσσεται. 

 

Οι διευθυντές των τραπεζικών υποκαταστημάτων θεωρούν ότι για την κρίση στην Ελλάδα οι μόνοι που ευθύνονται είναι εκείνοι που δεν πληρώνουν κανονικά τις δόσεις εξόφλησης των δανείων που έλαβαν. Μπαταχτσήδες, κουφάλες, λαμόγια και άλλοι χαρακτηρισμοί εκστομίζονται από τους ανθρώπους των τραπεζών εναντίον όσων, όπως ισχυρίζονται, δεν έχουν πληρώσει ούτε ευρώ για το δάνειο που έλαβαν. 

 

Αν δεν υπάρχει κεφαλαιακή επάρκεια στην τράπεζα, το σύστημα καταρρέει προειδοποιούν οι άνθρωποι των τραπεζών που και οι ίδιοι φρόντισαν να δανειστούν από την τράπεζα, στην οποία εργάζονται. Εξάρτηση οικονομική είπατε; Α, πα πα πα…

 

Οταν έρχεται η ώρα της απόδοσης ευθυνών για την κρίση, οι δράστες του βιασμού ως γνωστόν όχι μόνο εθελοτυφλούν αλλά κατηγορούν το θύμα για τον βιασμό επειδή π.χ. φόρεσε προκλητικά ρούχα. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με το θέμα των κόκκινων δανείων.

 

Ελάχιστοι -και αν υπάρχουν- είναι εκείνοι που πιστόλιασαν τις τράπεζες. Το αντίθετο είναι σύνηθες. Το πιστόλιασμα και να μας συγχωρείτε για τον αδόκιμο όρο αλλά δεν μπορούμε να περιγράψουμε με μια λέξη διαφορετικά αυτή την κατάσταση της αισχροκέρδειας είναι ως εξής: πλήθος άκυρων, τοκογλυφικών βέβαια,παράνομων και καταχρηστικών όρων στις δανειακές συμβάσεις.

 

Τόκοι, επιτόκια, πλασματικό έτος 360 και όχι 365 ημερών και χίλιες δύο άλλες παρανομίες που αν τυχόν ένας υποψιασμένος πολίτης τις αραδιάσει σε έναν διευθυντή υποκαταστήματος τράπεζας -και μάλιστα στο γραφείο του- το βέβαιο είναι ότι ο διευθυντής θα δικαιολογηθεί ότι δεν μπορεί άλλο να συνεχίσει τη συζήτηση διότι έχει δουλειά ή ραντεβού με πελάτη.

 

Το πρόβλημα έγκειται στη μεγάλη καταλήστευση του ατομικού πλούτου των Ελλήνων διαμέσου του τραπεζικού μηχανισμού από τους κερδοσκόπους που είναι κατα πρώτο και κύριο λόγο οι μεγαλομέτοχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δηλαδή το γερμανικό κράτος, και οι εταιρίες αρπακτικών που έχουν υπογράψει τις συμφωνίες με τις τράπεζες και τώρα διψάνε για αίμα δηλαδή για σωρηδόν κατασχέσεις ακινήτων δανειοληπτών για αρχή και μετά έχει ο θεός του χρήματος. 

 

Είναι περιττό να αναφέρουμε τους αριθμούς που παραθέτουν οι τραπεζίτες για να δικαιολογήσουν το παράλογο επιχείρημά τους ότι για την εσκεμμένη φτωχοποίηση και πλασματική υπερχρέωση του λαού της Ελλάδας ευθύνεται ο δανειολήπτης που έχει υπαχθεί στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά 3869/2010, τον οποίο οι τραπεζίτες απεχθάνονται.

 

Τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ που υπολογίζουν οι τραπεζίτες ως δανεικά που πρέπει να τους τα εξοφλήσει το κράτος είναι μισή μερίδα μπροστά στα 400 δισεκατομμύρια ευρώ που οι τράπεζες έλαβαν από τον ελληνικό λαό μόνο ως ανακεφαλαιοποίηση στη δι΄άρκεια των τελευταίων ετών. Αν υπολογίσουμε γενικά πόσο μεγάλο είναι το ύψος των ποσών που δόθηκαν από τον λαό αλλά και από τους λαούς των υπόλοιπων κρατών-μελών της ευρωζώνης και αν φανταστούμε ότι τα λεφτά αυτά πηγαίναν σε κάθε κάτοικοι της χώρας τότε θα είμασταν όλοι πλούσιοι και δεν θα χρειαζόμασταν τις τράπεζες. Τόσο απλά. 

 

Συνέβη το αντίθετο και το ίδιο συμβαίνει σε κάθε καπιταλιστική χώρα. Μόνο που στην περίπτωση της Ελλάδας, ο λαός μετατράπηκε σε πειραματόζωο παντρέματος της πιο στυγνής μορφής καπιταλισμού με την πιο στυγνή μορφή κρατισμού σε συνδυασμό με τη φεουδαρχία των οικογενειών από τζάκι. Οτι χειρότερο δηλαδή σε ένα από τα καλύτερα οικόπεδα της γης. 

 

Οι τραπεζίτες επιχειρούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη με το ύψος των κόκκινων δανείων. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ο τρόπος λειτουργίας σήμερα των τραπεζών που είναι παράνομος λόγω της τοκογλυφίας.Ο λογιστικός έλεγχος κάθε δανείου και η εκκαθάριση κάθε οφειλής από παράνομους όρους είναι απαραίτητος. Είναι η ώρα για συνεργάσιμους τραπεζίτες και όχι για συνεργάσιμα υποψήφια θύματα βιασμού.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr