Η. Κουσκουβέλης στο radio1d.gr: Χρειαζόμαστε ειδική εκπαίδευση για το ενδεχόμενο επιθέσεων από φανατικούς

Ειδική εκπαίδευση των δυνάμεων ασφαλείας έτσι ώστε να μπορούν ν αντιμετωπίσουν καταστάσεις ανάλογες με αυτές της Γαλλίας. αλλά και αναθεώρηση της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ προτείνει ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία Ηλίας Κουσκουβέλης, μιλώντας στο Radio1d.gr.

 

Ο κ. Κουσκουβέλης επισημαίνει πως “θα πρέπει να υπάρξει εκπαίδευση ανάλογη του 2004 που έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη χώρα μας με σκοπό ν αντιμετωπιστούν τυχόν τρομοκρατικά χτυπήματα. Σαφώς η συζήτηση μετά τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στη Γαλλία περιστρέφεται γύρω από τα προληπτικά μέτρα ώστε να ελέγχονται εντατικά οι “πηγές πιθανής εισόδου τζιχαντιστών. Αυτές είναι το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος του Λεβάντε (σσ Ιράκ Συρία περιλαμβάνει και εδάφη στο Λίβανο) και η Υεμένη”.

Ο κ. Κουσκουβέλης με την ιδιότητά του του καθηγητή των Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, εξέφρασε και τον σκεπτικισμό του για την πιθανή περιστολή ελευθεριών που ενδέχεται να προκαλέσουν τα εντεινόμενα μέτρα ασφαλείας στην Ευρώπη μετά το πρόσφατο χτύπημα.
“Υπάρχει έντονος σκεπτικισμός, ώστε να διατηρηθούν στο ακέραιο οι αξίες του Δυτικού Πολιτισμού” κατέληξε.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr