Η κρίση δεν πάει Μύκονο – Δύο εκατ. ευρώ ο τζίρος για μια βραδιά με Ρέμο και Ιγκλέσιας

Η κρίση δεν «κατοικεί» στη Μύκονο. Δυο χιλιάδες άτομα, οι περισσότεροι επιχειρηματίες και κοσμικοί που βρέθηκαν προχθές το βράδυ στο δημοφιλές μπαρ-ρέστοραν του νησιού «Nammos» για να απολαύσουν τον Χούλιο Ιγκλέσιας και τον Αντώνη Ρέμο, έκαναν τζίρο 2 εκατομμύρια ευρώ.

 

Οι τιμές για τις καλές θέσεις φυσικά και ήταν ακριβές: 1000 το άτομο για τραπέζι στην πρώτη σειρά με φαγητό και σαμπάνια, 600 ευρώ στη δεύτερη σειρά, 300 ευρώ στην τρίτη σειρά με λιγότερες παροχές…

 

Αυτή τη φορά πάντως, δεν έγινε πάρτι…φοροδιαφυγής καθώς οι φορο-ελεγκτές είχαν ακροβολιστεί σε όλα τα επίμαχα πόστα προκειμένου να μην τους ξεφύγει το παραμικρό. Το υπουργείο Οικονομικών έστειλε από νωρίς τους ελεγκτές, για να πιάσουν θέση δίπλα στην ταμειακή μηχανή.

 

Ο τζίρος της βραδιάς ήταν λόγο πάνω από τα 2 εκατ. ευρώ που σημαίνει ότι το ελληνικό Δημόσιο θα βάλει στα ταμεία του το ποσό των 500.000 ευρώ από ΦΠΑ.

 

Οι θαυμαστές του Αντώνη Ρέμου και του Χούλιο Ιγκλέσιας δεν έδειξαν να πτοούνται από το τσουχτερό για τα ελληνικά δεδομένα εισιτήριο των 1000 ευρώ (το άτομο στη πρώτη σειρά) και γέμισαν ασφυκτικά το μπιτς μπαρ-ρέστοραντ Nammos για να δουν από κοντά τους δύο καλλιτέχνες. Δυο χιλιάδες ευρώ τα τέσσερα άτομα για τα τραπέζια στη δεύτερη σειρά, ενώ 45 ευρώ πλήρωναν οι πελάτες το ποτό στο μπάρ.

 

Πρωταγωνιστές της βραδιάς, εκτός φυσικά από τους δυο τραγουδιστές, Τούρκοι, Ρουμάνοι, Λιβανέζοι και κάποιοι συμπατριώτες μας που έκαναν λογαριασμούς δεκάδων χιλιάδων ευρώ με εκατοντάδες μπουκάλια ακριβής σαμπάνιας να χύνονται άσκοπα στο νερό της θάλασσας.

 

Μέχρι και στα χέρια πιάστηκαν επειδή η μια παρέα έκρυβε τη θέα της άλλης με αποτέλεσμα να χρειαστεί ουκ ολίγες φορές η άμεση παρέμβαση των σεκιούριτι. Οι πιο θερμόαιμοι ειδικά που δεν έλεγαν να σταματήσουν να προκαλούν τέθηκαν υπό στενή παρακολούθηση καθ’όλη τη διάρκεια της βραδιάς προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

 

Αυστηρός στη σκηνή ο Χουλιο Ιγκλέσιας, ίσως προς στιγμή να νόμιζε ότι βρίσκεται στο Ηρώδειο, ζητούσε συνεχώς και σε σε έντονο ύφος από τους αλλόφρονες από την κατανάλωση σαμπάνιας τουρίστες να κάνουν ησυχία για να μοιραστεί αναμνήσεις από τη πολυετή του καριέρα. Ο Λατίνος καλλιτέχνης με τις περισσότερες από 300 εκατ. πωλήσεις δίσκων φάνηκε πως δεν ήταν συνηθισμένος σε μπρουτάλ τύπου συμπεριφορές και βάζοντας επιδεικτικά το δάχτυλο του στο στόμα ζητούσε από τους πελάτες των πρώτων τραπεζιών να μην μιλάνε δυνατά και κάνουν φασαρία.

 

Μάλιστα ήταν ο πρώτος που ανέβηκε στη σκηνή λίγο πριν τη μια τα ξημερώματα ανοίγοντας τη συναυλία μέσα σε χειροκροτήματα. Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί μια μικρή κοιλιά. Οι μπαλάντες του δεν φάνηκε να συγκινούν το κοινό ωσότου εμφανίστηκε στη σκηνή ο Αντώνης Ρέμος. Οι δυο τους τραγούδησαν μαζί δυο φορές, όπως ήταν προγραμματισμένο, ξεσηκώνοντας το πλήθος. Ειδικά όταν είπαν το“My Way” του Φράνκ Σινάτρα. Ο Χούλιο Ιγκλέσιας παρέμεινε στη σκηνή του Nammos σχεδόν μια ώρα αφιερώνοντας στο κοινό του μερικές από τις πιο σημαντικές του επιτυχίες.

Τη σκυτάλη πήρε ο Έλληνας καλλιτέχνης ο οποίος τραγούδησε ασταμάτητα από τις 3 περίπου τα ξημερώματα μέχρι τις 6 εν μέσω πυροτεχνημάτων που φώτισαν τον κόλπο της Ψαρού προσφέροντας φαντασμαγορικό θέαμα σε συνδυασμό με τα φώτα από τα δεκάδες υπερπολυτελή γιοτ που είχαν αγκυροβολήσει ειδικά για την περίσταση. Κάποια στιγμή έκαναν την εμφάνιση τους και κάποια κιβώτια με σαμπάνιες για να ακολουθήσει η άμεση παρέμβαση του τραγουδιστή. «Εγώ γι’ αυτές τις σαμπάνιες έδινε πέρυσι συνεντεύξεις για 20 μέρες» είπε από το μικρόφωνο ζητώντας την άμεση απόσυρση τους αφού πρώτα κεραστούν τα μέλη της μπάντας τους.