Η κυβέρνηση να σέβεται και να τηρεί το Σύνταγμα και το κοινοτικό δίκαιο

Ο σεβασμός και η πιστή τήρηση του Συντάγματος και της κοινοτικής νομοθεσίας θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση και όχι η θέσπιση νέων νόμων που όμως θα περιπλέκουν περαιτέρω την κατάσταση και θα καταλήγουν σε βάρος της κοινωνίας και προς όφελος των συμφερόντων μικρών ομάδων που δυστυχώς ελέγχουν σήμερα την οικονομία της χώρας. 

 

Η πιστή τήρηση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας θα έπρεπε να αποτελεί φυσικά προτεραιότητα και για τις τράπεζες. Ομως, ως δανειολήπτες δεν περιμένουμε αυτό να συμβεί, τουλάχιστον όχι άμεσα και δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη. Δεν επιθυμούμε όμως να συμβεί το ίδιο με μια κυβέρνηση που εκλέχθηκε επενδύοντας στις ελπίδες και στα όνειρα του ελληνικού λαού να επέλθει η κοινωνική δικαιοσύνη και να επανέλθει η αξιοπρέπεια στη ζωή και όχι η ταπείνωση και ο καθημερινός εξευτελισμός με τα βασανιστήρια της υπερφορολόγησης και της υπερχρέωσης που είναι παράνομες. 

 

Αντιλαμβανόμαστε ότι η θέση του πρωθυπουργού σήμερα ότι θα θεσπίζονται νέοι νόμοι κάθε εβδομάδα θα πρέπει να έχει γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και όχι την εξυπηρέτηση υμετέρων.  

 

Για αυτό το λόγο, όμως, υπάρχει η ισχύουσα νομοθεσία, εθνική και κοινοτική και το μόνο που χρειάζεται είναι η εφαρμογή της. 

 

Αυτό ζητάνε και οι δανειολήπτες για την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων» και όχι να λαμβάνει η κυβέρνηση υπόψη της μόνο όσα επιτάσσει η Τράπεζα της Ελλάδος. Οι δανειολήπτες δεν ζητάνε κάτι περισσότερο από πιστή τήρηση των νόμων και στην περίπτωση του 50% του πληθυσμού που χρωστάνε τοκογλυφικά στις τράπεζες είναι ο «νόμος Κατσέλη», με τον οποίο ο δανειολήπτης έχει το δικαίωμα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να γλιτώσει την περιουσία του, το σπίτι του και παράλληλα να υποχρεωθεί η τράπεζα να αποσύρει κάποιες από τις τοκογλυφικές αξιώσεις της. 

 

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προς δυσάρεστη έκπληξή μας πράττει ακριβώς το αντίθετο. Συνδιαλέγεται επιλεκτικά και μονόπλευρα με τις τράπεζες, όπως έκαναν δυστυχώς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτό είναι άδικο για τον λαό που εξέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα στις εκλογές ελπίζοντας καταρχήν στην ελπίδα και στην επιστροφή στην αξιοπρέπεια του Ανθρώπου και όχι στην ευφορία των πλασματικών αριθμών, των κέρδων και των ζημιών. 

 

Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει πιστά την ισχύουσα νομοθεσία και μάλιστα θα την ενισχύσει προς όφελος των πολιτών και δη στην περίπτωση των δανειοληπτών θα βελτιώσει τον «νόμο Κατσέλη». 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr