Η «Madama Βutterfly» στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης

ΦΩΤΟ: PANOS EFSRATIOU/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: PANOS EFSRATIOU/ΑΡΧΕΙΟΥ

Την γνωστή όπερα «Madama Butterfly» του Τζάκομο Πουτσίνι  παρουσιάζουν τις επόμενες ημέρες στο Πανόραμα νέοι καλλιτέχνες. Πρόκειται για τέσσερις παραστάσεις της αντιδημαρχίας  Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη που θα ανέβουν στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» στις 15, 17, 21 και 23 Απριλίου από την ομάδα «Opera Studio Skull of Yorick Productions», που είναι ένα φυτώριο νέων λυρικών καλλιτεχνών το οποίο λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από τον Σεπτέμβριο του 2013.

Το έργο, που θεωρείται  ως ένα από τα κορυφαία αριστουργήματα του οπερατικού ρεπερτορίου, θα ανέβει στα ιταλικά με υπότιτλους και σε σκηνοθεσία του Φίλιππου Μοδινού.

Η υπόθεση διαδραματίζεται στο Ναγκασάκι το 1904, με πρωταγωνιστή έναν νεαρό λοχαγό του αμερικάνικου ναυτικού, που ρίχνει άγκυρα στο Ναγκασάκι. Εκεί «αγοράζει» μία νεαρή γκέισα, την Cio-Cio San (Madama Butterfly, δηλαδή «Πεταλούδα») και την παντρεύεται, έχοντας όμως στο νου του να ξεχάσει τα πάντα με την επιστροφή του στην Αμερική. Μετά από λίγο καιρό αναχωρεί για την Αμερική και εξαφανίζεται, χωρίς να στέλνει νέα του. Η νεαρή Butterfly, ερωτευμένη και χωρίς να γνωρίζει τις προθέσεις του, τον περιμένει και το διάστημα της απουσίας του, γεννάει το παιδί τους. Ο Αμερικανός επιστρέφει μετά από 3 χρόνια στην Ιαπωνία, μαζί με την νέα του σύζυγο, μια άφιξη που αναστατώνει την νεαρή γκέισα, η οποία θεωρεί ότι δεν της απομένει παρά μόνο μια αξιοπρεπής επιλογή, το χαρακίρι.

Η παράσταση θα δοθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος, με ώρα έναρξης 7.30 και είσοδο δωρεάν.