Η μοναδική συγγραφική performance Anti-Narrative απόψε στη Θεσσαλονίκη

Μια πρωτότυπη ιδέα, ένας καναπές, τρεις συγγραφείς και η αγάπη για τη λογοτεχνία χρειάστηκαν για τη δημιουργία του  Anti-Narrative.

 

Ένα open document το οποίο επεξεργάζονται τρεις συγγραφείς σε πραγματικό χρόνο, ένας προτζέκτορας κι ο αναγνώστης που «δίνει» τις λέξεις για να γραφτεί το κείμενο.

 

Tο Anti-Narrative δίνει έμφαση στη δύναμη των λέξεων και τις εικόνες που αυτές δημιουργούν στον αναγνώστη. Στο πώς τον “λυτρώνουν”, πώς τον ψυχαγωγούν, πώς εν τέλει τον ταξιδεύουν σε έναν κόσμο που ήδη έχει μέσα του. Πώς δηλαδή η λογοτεχνία από κάτι ακαθόριστο και άπιαστο, μετατρέπεται σε λόγο απτό, πώς εντάσσει τον ίδιο τον αναγνώστη στη λογοτεχνική παραγωγή, πώς παράλληλα αναγκάζει τον συγγραφέα να ‘’εκτεθεί’’ προβάλλοντας τις εγγενείς αδυναμίες του.

 

Το Anti-narrative.1 ξεκίνησε δειλά και με περιορισμένες συμμετοχές, την πορεία του στο Make Art festival. Σε αυτήν την παρουσία έλαβε τελικά μέρος δεκάδες επισκέπτες, σχολεία και μέλη του ΚΕΘΕΑ-Ιθάκη.

 

«Στόχος μας είναι να πειραματιστούμε και να δοκιμάσουμε τα όρια της λογοτεχνικής συγγραφής» ανέφερε στο radio1d.gr ο Πάνος Παπαπαναγιώτου, εκ των συντελεστών του Anti-Narrative. Επεσήμανε ότι η ιστορία εξαρτάται από την αναγνώστη – επισκέπτη.

 

 «Φεύγοντας μας γράφουν πολλά πράγματα για αυτήν την εμπειρία. Συμμετέχουν πολλοί που αγαπούν τα video games αλλά και κάποιοι που μιλούν για μία ψυχοθεραπευτική διαδικασία» τόνισε ο κ. Παπαπαναγιώτου.

 

Την εμπειρία του Anti-Narrative μπορεί να την ζει κανείς απόψε Παρασκευή και 13 στη PhotoBiennale Θεσσαλονίκης, στον πολυχώρο ApoDec, Σφέτσου 3, περιοχή Φράγκων. Από τις 19:00 – 1:00 τουλάχιστον.

 

Για περισσότερες πληροφορίες στο facebook:

https://www.facebook.com/antinarrative.1

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr