Η On Time Books βραβεύει την Ματίνα Κυριάκου

Την Ματίνα Κυριάκου βράβευσε ο εκδοτικός οίκος On Time Books απονέμοντας της το βραβείο Eleni Paiteri. Ο συγκεκριμένος εκδοτικός εδρεύει στο Λονδίνο και η βράβευση έγινε με πρωτοβουλία του ιδρυτή της, Δημήτριου Χριστοδούλου.

Την δική μας Ματίνα, την Μαμά Ματίνα όλων των παιδιών που πονούν, την Μητέρα ενός αγοριού μe αξιοθαύμαστη δύναμη, ενός γενναίου παιδιού…. του Αλέξανδρου Δαρδώνη.

Η Ματίνα Κυριάκου, είναι μια ΜΑΝΑ ηρωίδα που την γνωρίσαμε μέσα από την ομάδα της στο facebook “θα ξαναβγεί ο ήλιος. Αλέξανδρος”, μια ομάδα που σκοπός της είναι να βοηθήσει και άλλα παιδιά με παρόμοιο πρόβλημα, τιμώντας έτσι τη μνήμη του γιου της. Ο Αλέξανδρος έφυγε στην ηλικία των 13, της άφησε βαριά κληρονομιά που δεν έχει σκοπό να την αποποιηθεί, καθώς έφτιαξε ενώ νοσούσε ένα παράσημο ανδρείας για όλα τα παιδιά που νοσούν και το καρφίτσωνε ο ίδιος πάνω τους. Το μήνυμα του πρέπει και θα φτάσει παντού… Θα ξαναβγεί ο ήλιος… Είπε….ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ!!!!!! Τα βιωματικά της άρθρα που κατά καιρούς έχουμε δημοσιεύσει και εμείς είναι η αλήθεια της.. Είναι η σκληρή πραγματικότητα που ζουν όλοι οι γονείς μέσα στα παιδοογκολογικά νοσοκομεία…..Είναι η αλήθεια όλων μας!!!!!!

Η Ματίνα Κυριάκου ανά τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνει διάφορες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις με απώτερο σκοπό να βοηθήσει όσο πιο πολύ μπορεί όλα τα παιδιά που νοσούν άλλα και τις οικογένειές τους. Σε μια από αυτές βρέθήκαμε και εμείς, δεν θα μπορούσαμε άλλωστε να λείπουμε όσα χιλιόμετρα και να μας χωρίζουν!!!!

Ο κήπος των Ευχών του Αλέξανδρου 2020

Το βραβείο Eleni Paiteri δίνεται από την On Time Books σε συγγραφείς με καρκίνο ή για
συγγραφείς που έχουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον καρκινοπαθή. Φέτος, το κέρδισε η Ματίνα Κυριάκου, για την έκδοση του πρώτου της βιβλίου με τίτλο “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ: ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ” και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα βρίσκεται προς διάθεση.

Ο Δημήτρης Χριστοδούλου ιδρυτής της on time books ζώντας τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο διέγνωσε ένα μεγάλο «κενό» που αφορά την πατρίδα μας. Παρόλο που ετησίως εκδίδονται αξιόλογα βιβλία από Έλληνες συγγραφείς, πολύ σπάνια αυτά βρίσκουν τον δρόμο για τη διεθνή αγορά, αν και υπάρχει κοινό που θα ήθελε να τα αναζητήσει. Έτσι, ο Δημήτρης Χριστοδούλου ίδρυσε πριν από το πρώτο lockdown της άνοιξης του 2020, την OnTime Books, τον εκδοτικό όμιλο «που ήρθε πάνω στην ώρα» για να αποτελέσει
αυτό ακριβώς που έλειπε, προκειμένου το διεθνές κοινό -και φυσικά και η αγγλόφωνη Ομογένεια- να γνωρίσει τους Έλληνες συγγραφείς.

Καλοτάξιδο!!

Γωγώ Καρανίκα Απόχα.