Η ποδηλατοδρομία της ταλαιπωρίας

Ταλαιπωρία στους τέσσερις τροχούς περίμενε όσους έκαναν το λάθος να κατεβάσουν το αυτοκίνητό τους στο κέντρο της θεσσαλονίκης το Σάββατο το μεσημέρι, αφού από ας 15.00 (!) διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλούς κεντρικούς δρόμους εν όψει ίου 3ου Διεθνούς Ποδηλατικού Αγώνα circuit που θα ξεκινούσε στις… 17.00 από τον Λευκό Πύργο.

Οι Ν. Γερμανού, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Σαλαμίνος, Κουντουριώτη και η λεωφόρος Νίκης έκλεισαν έως το βράδυ, κρατώντας αρκετούς οδηγούς εγκλωβισμένους στο κέντρο.

Μάλιστα, σε κάποια σημεία αμέριμνοι πεζοί περνούσαν τους κλειστούς δρόμους, προκαλώντας τον τρόμο στους διερχόμενους ποδηλάτες. Για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε πως ούτε οι θεσσαλονικείς ούτε και οι Αρχές είναι προετοιμασμένοι για τέτοιου είδους -κατά τα άλλα καλοδεχούμενες- δράσεις.

Μετά τις 19.00 ξεκίνησε και η λαϊκή ποδηλατοδρομία, που έδωσε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γίνουν από θεατές του ποδηλατικού αγώνα «αθλητές», κάνοντας τη βόλτα τους με τα ποδήλατά τους στο κέντρο.

Εν τω μεταξύ, χθες πεζοδρομήθηκε για έξι ώρες, από τις 11.00 έως τις 17.00, η λεωφόρος Νίκης, από τη διασταύρωση της με την οδό Βενιζέλου έως και τον Λευκό Πύργο, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο. Η παραλιακή οδός, που συνήθως είναι πνιγμένη στην κίνηση και στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, γέμισε αυτή τη φορά με πεζούς και ποδηλάτες, με τον καλό καιρό να βοηθά για μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα.

 

Πηγή: Δημοκρατία