Οι σφοδρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 50 και πλέον ετών πλήττουν το Μεξικό

ΦΩΤΟ: REUTERS/STRINGER

ΦΩΤΟ: REUTERS/STRINGER

Αντιμέτωπο με τις σφοδρότερες χιονοπτώσεις του τελευταίου μισού και πλέον αιώνα είναι το βορειοδυτικό τμήμα του Μεξικού, με αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά ένα αεροδρόμιο στην περιοχή και να διακοπεί η κυκλοφορία σε πολλούς αυτοκινητόδρομους στην πολιτεία Τσιουάουα.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, το ύψος του χιονιού έφθασε τα 30 εκατοστά σε τριάντα πόλεις οι οποίες βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, ενώ ο υδράργυρος «βούτηξε» έως τους -18 βαθμούς Κελσίου.
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα χιονιού των τελευταίων 55 ετών» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Σιουδάδ Χουάρες, Εφρέν Ματαμόρος.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία παραμένει σε «κατάσταση συναγερμού» στις πολιτείες Τσιουάουα, Σονόρα, Ντουράνγκο και Κοαουίλα, προκειμένου να καθαρίσει τους δρόμους από το χιόνι και τον παγετό» και να βοηθήσει τους οδηγούς, επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου.

Το διεθνές αεροδρόμιο της Σιουδάδ Χουάρες παρέμεινε κλειστό το Σαββατοκύριακο καθώς παγετός είχε καλύψει τον διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης, ωστόσο σήμερα λειτούργησε κανονικά.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο