Οι σινεφίλ “αγκάλιασαν” τον Κινηματογράφο του δήμου Νεάπολης-Συκεών

ΦΩΤΟ:ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ:ΑΡΧΕΙΟΥ

Με δυο νέες ταινίες πρώτης προβολής, που προβάλλονται ταυτόχρονα και στους εμπορικούς κινηματογράφους, εμπλουτίζεται το πρόγραμμα του Δημοτικού Χειμερινού Κινηματογράφου του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Έτσι, προσφέρεται η δυνατότητα στους σινεφίλ να απολαύσουν νέες ταινίες σε οικείο και ζεστό περιβάλλον, χωρίς να υποβάλλονται σε ταλαιπωρία και με χαμηλότερο κόστος.

Οι νέες ταινίες που έχουν προγραμματισθεί για το επόμενο διάστημα είναι «Ο Καλόσαυρος» και το «Star Wars-Επεισόδιο 7: Η Δύναμη Ξυπνάει». Αυτές θα προβάλλονται από το Σάββατο 2 έως και την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, και για σύνολο 29 προβολών.

Ο Δημοτικός Χειμερινός Κινηματογράφος λειτουργεί στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων, Συκιές), με τους προβολείς να έχουν ανάψει το περασμένο Σάββατο 12 Δεκεμβρίου. Η έναρξη των προβολών έγινε με την ταινία «Ξενοδοχείο για τέρατα 2», με το πρόγραμμα να συνεχίζεται με τις ταινίες «Τα μυαλά που κουβαλάς»,  «MINIONS» (Εκεί όπου ξεκίνησαν όλα) και «Ουζερί Τσιτσάνης» του Μανούσου Μανουσάκη.

Να σημειωθεί ότι η όλη οργάνωση ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και των πιο απαιτητικών λατρών του κινηματογράφου καθώς μια προβολή την ημέρα γίνεται με τη νέα τρισδιάστατη τεχνολογία 3D. Η πρώτη προβολή πραγματοποιείται στις 4 το απόγευμα, ενώ τα Σαββατοκύριακα για τις παιδικές ταινίες έχουν προγραμματισθεί και πρωινές προβολές.

«Απρόβλεπτη αποδοχή…»

Η ανταπόκριση των σινεφίλ στην «πρόκληση» της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ), που έχει και την ευθύνη της λειτουργίας του κινηματογράφου, μόνο αισιόδοξη και ελπιδοφόρα μπορεί να χαρακτηρισθεί για την πορεία του νέου εγχειρήματος, που πολλαπλασιάζει στο δήμο Νεάπολης-Συκεών τα πολιτιστικά δρώμενα.

Το γεγονός αυτό επισημαίνει και ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης όταν κάνει λόγο για «απρόβλεπτη αποδοχή της προσπάθειας από τους φίλους του κινηματογράφου». «Οι συμπολίτες μας αγκάλιασαν το νέο θεσμό με θέρμη, κι αυτό μας υποχρεώνει να κάνουμε τα πάντα ώστε να ανταποκριθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο στις απαιτήσεις των φίλων μας. Ιδιαίτερα ευχάριστο, όμως, υπήρξε το γεγονός ότι οι γονείς εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους στο χώρο μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η συμμετοχή των παιδιών στις πρώτες προβολές, μάλιστα, αποτέλεσαν το έναυσμα ώστε η διοίκηση της ΚΕΥΝΣ να εξετάζει τις δυνατότητες διαμόρφωσης ενός ειδικού προγράμματος οργανωμένων προβολών για τις σχολικές κοινότητες. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται ένας κύκλος επαφών με τα σχολεία ώστε να καθορισθούν οι σχετικές λεπτομέρειες.