Η σκηνοθέτης Παυλίνα Χαρέλα στο radio1d.gr

Η Παυλίνα Χαρέλα μιλά στη Φωτεινή Γιολτζίδου

 

1. Σκηνοθετείτε την παράσταση ¨Άντρα Κατάντρα¨, που παίζεται στο θέατρο Αυλαία. Τι ακριβώς βλέπουμε στη σκηνή;

Όλη η ιστορία μας είναι στημένη γύρω από 6 διαφορετικές ιστορίες που μας δίνουν 3 κορίτσια που δουλεύουν σε καμπαρέ. 6 νούμερα που βασίζονται στα κείμενα της Λίζας Νεοχωρίτη και τα ενώσαμε σε μια παράσταση. Ουσιαστικά, πρόκειται για 6 γυναικείους χαρακτήρες και τις σχέσεις που αυτοί έχουν με τους άντρες. Στη παρέα μας έχουμε και έναν άντρα, αλλά και βάτραχους.  Όλα αυτά μας δίνουν έναν παραμυθένιο κόσμο, στον οποίο σίγουρα όλοι βλέπουμε κομμάτια του εαυτού μας. Η παράσταση δεν είναι κατά των αντρών φυσικά.

2. Πώς έχετε διασκευάσει τα κείμενα της Νεοχωρίτη;

Είναι 6 μονόλογοι που βασίζονται σε 6 ιστορίες και δένονται μεταξύ τους με τραγούδια και μουσική, σαν να πρόκειται για ένα μικρό μιούζικαλ. Επί 1 ώρα και 25 λεπτά, νιώθεις ότι είσαι σε ένα καμπαρέ και απολαμβάνεις μουσική, χορό και ερμηνείες. Τα κείμενα έχουν ξαναπαιχτεί στην Αθήνα, αλλά η ιδέα να δούμε τις ιστορίες μέσα από το πρίσμα ενός καμπαρέ ήταν δική μου.

3. Τι είδους μουσικές έχετε επιλέξει;

Θα ακούσετε πολλές γνωστές μελωδίες, με ελληνικούς όμως στίχους. Κάποιες ιστορίες έχουν μουσική και κάποιες άλλες, όχι.  Πάντως το έργο είναι μια μουσική κωμωδία.

4. Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα που θα θέλετε να κατανοήσει το κοινό φεύγοντας από το θέατρο;

Με ενδιαφέρει ο κόσμος να γελάσει και να περάσει καλά.  Αλλά το βασικό μήνυμα της παράστασης είναι το πόσο επηρεάζει τις γυναίκες η σχέση με τους άντρες και το αντίστροφο. Το μήνυμα σε κάθε περίπτωση από τις 6, είναι διαφορετικό. 6 ιστορίες, 6 μηνύματα. Όλα επίκαιρα, όλα διαχρονικά. Ο καθένας αντιλαμβάνεται κάτι διαφορετικό και αυτό είναι το ωραίο με την τέχνη εξάλλου. Η παράστασή μας, ενώ δεν είναι διαδραστική, έχει άμεση επαφή με τον κόσμο και ο καθένας νιώθει ότι απολαμβάνει ένα show σε ένα καμπαρέ.

5. Είναι δεκτικό το κοινό της πόλης μας στο μουσικό θέατρο;

Ναι, τα τελευταία χρόνια γίνονται πάρα πολλές δουλειές που έχουν να κάνουν με το μιούζικαλ και ο κόσμος δείχνει να το αποδέχεται και ανταποκρίνεται πολύ σε αυτό. Ξεκίνησε δειλά-δειλά στη χώρα μας πριν από λίγα χρόνια και τώρα πάει πολύ καλά. Αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr