Η Standard & Poor’s αναβάθμισε την ελληνική οικονομία

Στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s

.

Ο οίκος ανεβάζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα δηλαδή σε «B» από «Β-» που την αξιολογεί σήμερα, εξέλιξη που επιβεβαιώνει τη θετική αλλαγή κλίματος έναντι της Ελλάδας.
Το outlook της αξιολόγησης είναι σταθερό.
Αναλυτές των Bank of America Merrill Lynch και Commerzbank δήλωναν πρόσφατα στο πρακτορείο Bloomberg πως η S&P θα αναφέρει στην έκθεσή της ότι το προφίλ χρέους της ελληνικής κυβέρνησης έχει ενισχυθεί σημαντικά και θα επιδοκιμάζει τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως η ελληνική οικονομία σταδιακά εξισορροπείται από τις πολλές ανισότητες του παρελθόντος. Άλλοι αναλυτές προέβλεψαν ότι επίκεινται και άλλες αναβαθμίσεις, καθώς κάτι αντίστοιχο πρόκειται να κάνουν η Fitch στις 21 Νοεμβρίου και η Moody’s στις 28 του ίδιου μήνα.
Σημειώνεται ότι η Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα το Μάιο σε Caa1 ενώ τον Αύγουστο είχε ακολουθήσει και η Moody’s, αναβαθμίζοντας την αξιολόγηση του ελληνικού αξιόχρεου σε Β που ήταν και η υψηλότερη βαθμολογία της Ελλάδας μεταξύ των τριών κυριότερων διεθνών οίκων αξιολόγησης μέχρι σήμερα.
Είναι πλέον εμφανές ότι το κλίμα αλλάζει στο εξωτερικό για την Ελλάδα έχει αλλάξει και ότι η οικονομία σήμερα δεν έχει καμιά σχέση με την προ τριετίας κατάσταση.

 

 

Πηγή: Η Ημερησία