Η συγκλονιστική ιστορία με θύμα μιας οικογένειας από τη Θεσσαλονίκη

Μια τραγική ιστορία που δείχνει ανάγλυφα την αναλγησία των φορέων της χώρας μας διηγείται στο radio1d.gr ο συνταξιούχος Σωκράτης Κιουρκτής.

Ο γιος του το 2004 έπεσε θύμα τροχαίου με αποτέλεσμα να πάθει κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Χρειάστηκε η νοσηλεία 20 μηνών και 13 συνολικά επεμβάσεις στη Γερμανία προκειμένου τουλάχιστον να κρατηθεί στη ζωή.

Το δράμα όμως της οικογένειας , της οποίας ο μοναχογιός έχει σήμερα αναπηρία 90% δεν σταματά εδώ.
Ενώ, με απόφαση και του τότε διοικητή του ΙΚΑ κ Βαρθολομαίου και των αρμοδίων του Ιδρύματος στη Θεσσαλονίκη αποφασίστηκε η μεταφορά του στο εξωτερικό, στη συνέχεια το ΙΚΑ επανήλθε και έκρινε πως δεν ήταν απαραίτητη η νοσηλεία στο εξωτερικό.

Έτσι ζήτησε αναδρομικά από την οικογένεια του ανάπηρου Βασίλη Κιουρκστή το ποσό των 64.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στο συνολικό ποσό του σπιτιού που μένουν .
“Πήραμε ένα σπίτι στο όνομα του παιδιού μας για να έχει κάπου να μείνει όταν εμείς θα φύγουμε από τη ζωή. Τώρα μάς πετούν όλους στο δρόμο. Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο του κράτους ειδικά στα άτομα που έχουν αναπηρία.” λέει ο τραγικός πατέρας.

Να σημειωθεί ότι στο Εφετείο κρίθηκε πως οι τραγικοί γονείς έχουν δίκιο αλλά ακόμη και με την απόφαση της 9ης  Ιανούριου του 2014 που εκδόθηκε , το ΙΚΑ δεν αναγνωρίζει πως πρέπει επιτέλους να σβηστεί το χρέος για ν ανακουφιστεί η οικογένεια που περνά εδώ και μια 10ετία το δικό της δράμα. Να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Κιουρκτσής είχε εξαιρετικές επιδόσεις και σήμερα η οικογένειά του προσπαθεί ν αντιμετωπίσει και τα αυξημένα έξοδα αναπηρίας του με τη σύνταξη 600 ευρώ που παίρνει ο άτυχος πατέρας.

“Κάνω έκκληση στην ανθρωπιά διότι τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης μάς έχουν αποκλείσει” είπε στο Radio1d.gr.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr