Η Θεσσαλονίκη σε ρυθμούς του Gay Pride. Ξεκινά στις 19:00 η παρέλαση!

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Gay Pride),κορυφώνονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη εν μέσω έντονων αντιδράσεων, κυρίως από εκκλησιαστικές οργανώσεις.

θα ολοκληρωθούν, με ομιλίες και αναμένεται να κορυφωθούν με παρέλαση στις 7 το απόγευμα, σε κεντρικούς δρόμους της πόληςπου θα καταλήξει στο Λευκό Πύργο όπου θα πραγματοποιηθεί υπαίθρια συναυλία.

 

Η παρέλαση θα ακολουθήσει τη διαδρομή Τσιμισκή, Βενιζέλου και Λεωφόρο Νίκης για να καταλήξει και πάλι στο Λευκό Πύργο.Η τροχαία δεν έχει προβεί σε ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

 

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα εν μέσω αντιδράσεων, με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο να κάνει λόγο για «αίσχος»,τοποθέτηση που προκάλεσε την απάντηση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.

 

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση εκκλησιαστικών οργανώσεων.Κρατώντας πανό που έγραφαν «Μη βεβηλώνετε την Αγιοτόκο Θεσσαλονίκη» και «Όχι στην προβολή της διαστροφής» εκατοντάδες πολίτες και ιερείς έδωσαν το «παρών» στην ανοιχτή συγκέντρωση κατά του Φεστιβάλ Ομοφυλόφιλης Υπερηφάνειας (Thessaloniki Pride) , την οποία διοργάνωσαν στο προαύλιο του ναού Αγίου Δημητρίου ορθόδοξα σωματεία και άλλοι φορείς.

 

Για παιχνίδι της νέα τάξης με στόχο τη διάλυση της κοινωνίας έκανε λόγο ο μοναχός Αρσένιος Βλιακόφτης, από τη μονή Αγίου Αρσενίου στη Χαλκιδική, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης.