Είχαν στην κατοχή τους χιλιάδες αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Χιλιάδες αρχεία με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας βρέθηκαν στην κατοχή ενός 36χρονου κι ενός 21χρονου, που εντοπίστηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από πολύμηνες έρευνες.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στο πλαίσιο παγκόσμιας επιχείρησης για την πάταξη της πορνογραφίας ανηλίκων και μετά από διαδικτυακές έρευνες, βρέθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών του διαδικτύου εντός της ελληνικής επικράτειας, που κατείχαν και είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα παραπάνω στοιχεία τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Μετά από ψηφιακή έρευνα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποίησε ηλεκτρονικό ίχνος σε σύνδεση διαδικτύου που αντιστοιχούσε στον 36χρονο.
Κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στις 10-11-2015 στην οικία του 36χρονου, όπου και βρέθηκαν εκατοντάδες αρχεία με σκληρό οπτικοακουστικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Στα αρχεία αυτά εμφανίζονταν ανήλικα παιδιά ηλικίας έως και έξι ετών περίπου, σε σεξουαλικές πράξεις με ενήλικες, καθώς επίσης και σε σεξουαλικές πράξεις με ζώα.

Στη δεύτερη περίπτωση, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που εδρεύει στις ΗΠΑ ότι χρήστες του διαδικτύου στη χώρα μας κατέχουν και έχουν πρόσφορο προς διαμοιρασμό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Μετά από ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποίησε πλήθος ηλεκτρονικών ιχνών σε σύνδεση διαδικτύου, που αντιστοιχούσε στον 21χρονο. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 21χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι καθώς και εξωτερικά μέσα αποθήκευσης δεδομένων, με περίπου 50.000 αρχεία με σκληρό οπτικοακουστικό υλικό (φωτογραφίες και βίντεο) παιδικής πορνογραφίας, τα οποία και αναπαριστούσαν σεξουαλικές πράξεις ανηλίκων κάτω των 15 ετών, είτε με ανήλικους είτε με ενήλικους.

Επιπλέον, βρέθηκε εγκατεστημένο ειδικό λογισμικό, μέσω του οποίου ο 21χρονος διέθετε προς θέαση υλικό πορνογραφίας ανηλίκων προς χρήστες συγκεκριμένης ιστοσελίδας και το οποίο του παρείχε τη δυνατότητα να κρατάει είτε στιγμιαίες απεικονίσεις (print screens) είτε βίντεο από τους τυχαίους χρήστες, που συνδέονταν μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Οι δύο άνδρες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.