Εικόνες του ελληνικού μέλλοντος στη Ρώμη;

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Πολύ ανησυχητικές ήταν οι εικόνες που είδαμε να εκτυλίσσονται χθες στη Ρώμη, όπου ο κόσμος βγήκε στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκε για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό εξώσεων, τη στιγμή μάλιστα που τα ενοίκια των σπιτιών έχουν αυξηθεί. Και να σκεφτεί κανείς ότι η Ιταλία, η οποία αντιμετωπίζει κι αυτή πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια, και μάλιστα πολύ μεγαλύτερο από το πρόβλημα στην Ελλάδα, παρ’ όλα αυτά δεν βρίσκεται σε κάποιο μνημόνιο.

Είδαμε λοιπόν τις ειδικές δυνάμεις της ιταλικής αστυνομίας, να απαντούν με αντλίες νερού στα πολύ λογικά αιτήματα των διαδηλωτών που ζητούσαν να σταματήσει το σαφάρι των εξώσεων και της αύξησης των τιμών των ενοικίων, κάτι που οδηγεί πάρα πολύ κόσμο πλέον σε κατάσταση άστεγου. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να πλησιάσουν στην είσοδο του δημαρχιακού μεγάρου της Ρώμης, και τότε επενέβησαν με ιδιαίτερη σκληρότητα οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και μάλιστα με οχήματα εκτόξευσης νερού. Όπως διαβάζουμε, μια γυναίκα λιποθύμησε κατά τις συμπλοκές των διαδηλωτών με την αστυνομία. Αξίζει να αναφερθεί ότι το σύνθημα που επαναλάμβαναν συνεχώς οι διαδηλωτές ήταν «σπίτια, δουλειά, αξιοπρέπεια».

Δυστυχώς, υπάρχει πολύ μεγάλο φόβος ότι αυτές τις εικόνες θα τις βλέπουμε και στη πατρίδα μας, και μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Οι λύσεις προστασίας της κύριας κατοικίας από τη πώληση των κόκκινων δανείων στα κοράκια των distress funds, κάθε άλλο παρά προστασία παρέχουν στους δανειολήπτες. Η συμφωνία για την αξιολόγηση του χρέους, κάθε άλλο παρά κάποιο ελπιδοφόρο νέο έφερε στις τάξεις των Ελλήνων δανειοληπτών. Αντίθετα, έφερε το εφιάλτη από τον οποίο οι δανειολήπτες ήλπιζαν ότι θα τους προστατέψει η ελληνική κυβέρνηση. Την απελευθέρωση της πώλησης όλων των κόκκινων, αλλά και πολλών εξυπηρετούμενων, δανείων στα distress funds. Και μάλιστα, με όλες τις διευκολύνσεις που εδώ και καιρό ζητούσαν, τόσο τα κοράκια των distress funds, όσο και οι ίδιοι οι δανειστές.