Ημερίδα για σύγχρονα ενεργειακά κτίρια στην Αυτοδιοίκηση

Στην ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με τις τεχνικές και λοιπές δυνατότητες ενσωμάτωσης των αρχών του ενεργειακού σχεδιασμού των κτιρίων στην κοινή τους πρακτική, με στόχο τη σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας, αποσκοπεί η ημερίδα με θέμα ««Σύγχρονα ενεργειακά αποδοτικά κτίρια στην Αυτοδιοίκηση» που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου.

 

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), στο ξενοδοχείο «The Met Hotel» (26ης Οκτωβρίου, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310/017000) από τις 10.30 πμ έως τις 12.30 μ.μ. και απευθύνεται κυρίως σε στελέχη των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού.

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει επίσης  τεχνική επίσκεψη στο νέο κτίριο της Π.Κ.Μ., η οποία θα πραγματοποιηθεί σε δύο ξεχωριστές ομάδες (1η Ομάδα: 9:15 π.μ.-10:15 π.μ., 2η Ομάδα: 12:45 μ.μ.-13:45 μ.μ.). 

Το νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αποτελεί ένα πρότυπο σύγχρονο και ενεργειακά αποδοτικό κτίριο, καθώς είναι εξοπλισμένο με τρία συστήματα γεωθερμίας (οριζόντιο κλειστό, κατακόρυφό κλειστό και ανοιχτό), με Κεντρικό Σύστημα Ελέγχου Κτιρίου (BMS), με Κεντρικό Σύστημα Ελέγχου Φωτισμού και αυτόματο σύστημα σκίασης κτιρίου, έχει επιλεγεί για να παρουσιαστεί ως υπόδειγμα καλής πρακτικής στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου AIDA _ Affirmative Integrated Energy Design Action, στο οποίο συμμετέχει το ΚΑΠΕ. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των ομάδων των συμμετεχόντων  στο νέο κτίριο της Π.Κ.Μ.  θα γίνει μία σύντομη παρουσίαση του σχεδιασμού του κτιρίου και των τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που ενσωματώνονται σε αυτό.