ΗΠΑ: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από την επίθεση στη NSA

Σε συναγερμό τέθηκαν οι αρχές ασφαλείας στο Μέριλαντ, όπου δύο δράστες επιχείρησαν να ρίξουν ένα τζιπ μεγάλου κυβισμού πάνω στην πύλη του γενικού επιτελείου της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ, με στόχο να παραβιάσουν την είσοδο. Ξέσπασε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους φύλακες του επιτελείου, με αποτέλεσμα ο ένας από τους δράστες να σκοτωθεί και ο δεύτερος να τραυματιστεί σοβαρά.

 

Σύμφωνα με την NSA στο επεισόδιο τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Το FBI ερευνά την υπόθεση και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις που να την συνδέουν με την τρομοκρατία.

 

Aξιωματούχοι της ομοσπονδιακής αστυνομίας των ΗΠΑ ενημέρωσαν ότι η ανταλλαγή πυρών ξέσπασε ότι οι δύο δράστες επιχείρησαν να γκρεμίσουν την πύλη της στρατιωτικής βάσης με ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, ένα τζιπ μάρκας Ford Escape. Ο ένας από τους δράστες σκοτώθηκε επι τόπου από τα πυρά των αστυνομικών και ο δεύτερος τραυματίστηκε.

 

Οι δράστες είχαν μεταμφιεστεί σε γυναίκες, όπως δήλωσε αξιωματούχος της ομοσπονδιακής αστυνομίας στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Αλλος αξιωματούχος είπε ότι βρέθηκε ποσότητα κοκαϊνης και ένα όπλο μέσα ή κάπου κοντά στο αυτοκίνητο των δραστών.

 

Το κίνητρό τους παραμένει αδιευκρίνιστο, ωστόσο το επεισόδιο δεν φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατία. Την υπόθεση ερευνά το FBI.

 

Εκτός από την NSA, στο Φορτ Μιντ, την αμερικανική βάση που φρουρείται από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, φιλοξενούνται επίσης η Στρατιωτική Σχολή Πληροφοριών και η Διοίκηση Κυβερνοχώρου των ΗΠΑ.

 

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Έρικ Σουλτς, είπε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πληροφορήθηκε το επεισόδιο στην έδρα της NSA και θα ενημερώνεται για τις εξελίξεις.

 

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση διακρίνονται δύο χτυπημένα οχήματα στην πύλη του Φορτ Μιντ ενώ ένας ένστολος μεταφέρεται σε ένα ασθενοφόρο.