Ιταλία: 10.000 αιτήσεις για 14 θέσεις τροχονόμου

Αριθμός ρεκόρ Ιταλών υπέβαλαν αίτηση για 14 θέσεις τροχονόμου στο Μιλάνο, όπως μετέδωσαν σήμερα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, την ώρα που σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία η ανεργία στην Ιταλία παραμένει σε υψηλό 37ετίας.

Περίπου 10.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις εξετάσεις που διοργάνωσε το δημοτικό συμβούλιο του Μιλάνου για την πλήρωση 14 θέσεων τροχονόμων, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση RAI.

Δημοσιογράφος του δικτύου πήρε συνέντευξη από μία υποψήφια, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της και δήλωσε ότι είναι άνεργη πτυχιούχος της Νομικής με δύο μεταπτυχιακά.

«Σε μια δύσκολη εργασιακά κατάσταση, οι υποβολές αιτήσεων ήταν μαζικές. Αναμενόταν μεγάλος αριθμός υποψηφίων, όμως όχι σε τέτοιο επίπεδο», σχολίασε η RAI.

Την τελευταία φορά που το Μιλάνο διοργάνωσε διαγωνισμό για την πρόσληψη 50 τροχονόμων, το 2007, κατατέθηκαν 7.000 αιτήσεις.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές νέες θέσεις για 150 τροχονόμους θα ανοίξουν το 2017.

Η στατιστική υπηρεσία της Ιταλίας (Istat) ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο το ποσοστό ανεργίας έφτασε το 12,7%, ενώ τον Ιανουάριο είχε καταγράψει το υψηλότερο ποσοστό από το 1977.

Στους νέους το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται σε 42,7%.

 

Πηγή: Έθνος