Ιταλία: Κατασχέθηκαν 781 καραμπίνες που μετέφερε φορτηγό από την Τουρκία στο Βέλγιο

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι ιταλικές αρχές κατέσχεσαν στο λιμάνι της Τεργέστης, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, περίπου 800 επαναληπτικές καραμπίνες που μετέφερε ένα φορτηγό με αφετηρία την Τουρκία και προορισμό το Βέλγιο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η οικονομική αστυνομία.

Η οικονομική αστυνομία, που είναι αρμόδια για την ασφάλεια των λιμανιών, ανέφερε πως ενώ δεν έχει παραβιαστεί η τελωνειακή νομοθεσία, ο Τούρκος οδηγός του φορτηγού δεν διέθετε τις απαραίτητες άδειες για τη μεταφορά των 781 επαναληπτικών τουφεκιών Winchester SXP.

Το όπλο αυτό χρησιμοποιείται για κυνήγι και δεν θεωρείται επιθετικό, αλλά η οικονομική αστυνομία σημείωσε πως έχει αυξήσει «σημαντικά» τους συνοριακούς ελέγχους, έπειτα από τις βομβιστικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι και την αύξηση του επιπέδου συναγερμού στο Βέλγιο.

«Λαμβάνοντας υπόψη την ευαίσθητη φύση του φορτίου, την προέλευση και τον προορισμό του, τα απαραίτητα έγγραφα για την μεταφορά των καραμπινών εξετάστηκαν αμέσως», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικονομικής αστυνομίας.