Και δωρεάν ψυχίατρος από το δήμο Νεάπολης-Συκεών

Η ειδικότητα του ψυχιάτρου εντάχθηκε στο ιατρικό δυναμικό των Δημοτικών Ιατρείων και των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, προκειμένου να διευκολυνθούν περισσότερο άποροι, άνεργοι, ανασφάλιστοι και ηλικιωμένοι συμπολίτες μας.

 

Υπενθυμίζεται ότι μέσω των δύο Δημοτικών  Ιατρείων, που λειτουργούν στις Συκιές και τη Νεάπολη υπό την ευθύνη του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, καθώς και των συνολικά εννέα ΚΑΠΗ που διαθέτει ο δήμος στις Δημοτικές Ενότητες Συκεών (3), Νεάπολης (2), Πεύκων (1) και Αγίου Παύλου-Ευαγγελίστριας (3), η δημοτική αρχή μεριμνά διαρκώς ώστε πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες πληθυσμού να έχουν συνεχή πρόσβαση σε δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες, όπως και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.

 

Ολοήμερη ιατρική φροντίδα

 

Τα δύο Δημοτικά Ιατρεία και τα ΚΑΠΗ λειτουργούν καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, διαθέτοντας υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό.

 

Στελεχώνονται από 22 γιατρούς 9 διαφορετικών ειδικοτήτων, όπως παθολόγο, καρδιολόγο, ορθοπεδικό, ουρολόγο, οφθαλμίατρο, γυναικολόγο, νευρολόγο, ψυχίατρο, παιδίατρο και γενικής ιατρικής.

 

Απασχολούνται, επίσης, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και οικογενειακοί βοηθοί.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γιατροί πραγματοποιούν και κατ’ οίκον επισκέψεις σε ασθενείς, παρέχοντας υπηρεσίες ιατρικής φροντίδας, συνταγογράφησης και νοσηλείας στο σπίτι για ασθενείς και ηλικιωμένους σε όλο το δήμο, με προτεραιότητα σε έκτακτα περιστατικά.

 

Προϋπόθεση για τη χρήση των δωρεάν υπηρεσιών είναι η τυπική εγγραφή των ενδιαφερόμενων στα μητρώα των Δημοτικών Ιατρείων και των ΚΑΠΗ για τους ηλικιωμένους και τα άτομα που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

 

Όσοι ενδιαφέρονται να ζητήσουν επιπλέον πληροφορίες ή να κλείσουν ραντεβού, μπορούν να επικοινωνήσουν με:

 

  • το Δημοτικό Ιατρείο Συκεών: Καυκάσου 64, τηλέφωνο: 2310 620734
  • το Δημοτικό Ιατρείο Νεάπολης: Δ. Κομνηνού 3, τηλέφωνο: 2310 551252,
  • τα δημοτικά ΚΑΠΗ.