Καιρός: Βροχές και καταιγίδες

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με σταδιακή βελτίωση και άστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια τμήματα περιμένουμε σήμερα Κυριακή. Παράλληλα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική.

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 13 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 7 έως τους 21 βαθμούς στην Ήπειρο), 17 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 23 βαθμούς στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, 16 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στο Βορειοανατολικό Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στον Πατραϊκό από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

 

Αστατος καιρός με τοπικές βροχές κυρίως προς το μεσημέρι περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ και στο Σαρωνικό τοπικά μέτριους 5 μποφόρ.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, αλλά και γρήγορη βελτίωση περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.