Καλαφάτης: Κατά των αιφνιδιαστικών κινήσεων της διοίκησης Μπουτάρη

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Κατά των αιφνιδιαστικών κινήσεων της διοίκησης Μπουτάρη, που για άλλη μία φορά έφερε ψήφισμα προς έγκριση χωρίς να γίνει, προηγουμένως, διαβούλευση, αλλά, αντίθετα, με μια δήλωση «στο πόδι» του δημάρχου έγινε viral στα social media πριν το δουν καν οι δημοτικοί σύμβουλοι, τάχθηκαν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης.

«Αυτό είναι ζητούμενο εσωτερικής δημοκρατίας. Είναι πάγια αρχή μας να μη συμμετέχουμε σε διαδικασίες έγκρισης ψηφισμάτων αν δεν προηγηθεί εύλογος χρόνος για την επεξεργασία και συζήτηση σχετικά με το περιεχόμενο τους. Αν θέλει συναίνεση ο κ. Δήμαρχος να στέλνει τα ψηφίσματα νωρίτερα, να τα θέτει σε διαβούλευση και μετά να γίνεται η επικοινωνία μέσω του Διαδικτύου», τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» υπογράμμισε πως «έχουμε ασκήσει σκληρή κριτική για το πώς αντιλαμβάνεται τα θέματα αυτά ο δήμαρχος και πώς εκμεταλλεύεται τέτοιου είδους λεπτά ζητήματα για να δημιουργήσει έναν επικοινωνιακό θόρυβο, πολλές φορές προσβάλλοντας συμπολίτες μας που έχουν διαφορετικές επιλογές από εμάς. Για παράδειγμα, ο τόπος που αντιμετωπίζει το Gay Parade», πρόσθεσε.
Επεσήμανε ότι είναι παράδοξο να καλούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι να εγκρίνουν ένα ψήφισμα που, αφενός δε γνωρίζουν το περιεχόμενό του κι αφετέρου δεν έχει αποκρυσταλλωθεί αυτό σε επίπεδο νόμου από το ελληνικό κοινοβούλιο.. Είναι δε, απορίας άξιο, πώς η πρόταση της διοίκησης θέτει θέματα γάμου ομοφύλων και υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, τη στιγμή που η κυβέρνηση αλλά και κόμματα της Ελληνικής Βουλής δεν αποδέχονται ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Δεν είναι δυνατό για κάθε νόμο που εκδίδει η Ελληνική Βουλή εμείς να εκδίδουμε κι ένα ψήφισμα», υπογράμμισε, ενώ επιφυλάχθηκε η παράταξη των «Εντάξει» να καταθέσει το δικό της ψήφισμα για το θέμα.