«Καλλωπισμός και φροντίδα της γειτονιάς μας» αύριο στη Χαριλάου

Εκδήλωση με θέμα «Καλλωπισμός και φροντίδα της γειτονιάς μας» πραγματοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε  συνεργασία  την  ομάδα περιβάλλοντος του τοπικού κέντρου Χαριλάου της ΧΕΝ Θεσσαλονίκης και την 5η Δημοτική Κοινότητα, την Κυριακή του Θωμά, 27 Απριλίου 2014.

Η  εκδήλωση, που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος σε επίπεδο γειτονιάς, ​θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Καραμανλή (Παπαναστασίου- Μαρασλή) περιοχή Χαριλάου, από τις 10:00 έως τις 14:00.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιούνται εργαστήρια ανακύκλωσης χαρτιού, κατασκευές από άχρηστα και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά και εργαστήρια παιχνιδιών, για μικρούς και μεγάλους. 

Ακολούθως, στις 12:00, στον ίδιο χώρο παρουσία του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνου Ζέρβα θα γίνει από τους συμμετέχοντες εθελοντική φύτευση λουλουδιών, τα οποία θα προσφέρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. 

 

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι εξής:

Ανακύκλωση Βιβλίου 2η Ευκαιρία, Σωματείο Τέχνης Μορφογέννεσις και Γ. Κοσμίδης, ομάδα Green-Club Ευρωγνώση Χαριλάου, Ένωση Για Τα Δικαιώματα Των Πεζών, Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, εργαστήριο καλλιτεχνικού παιδικού τμήματος ζωγραφικής της 5ΗΣ Δημοτικής Κοινότητας και η ομάδα Thessaloniki Next2U, που θα ενημερώνουν το κοινό για τη δράση τους.