Καμμένος: Πρώην στέλεχος της Deutsche Bank ο μεσάζοντας

Στον πρόεδρο της Βουλής και στον υπουργό Δικαιοσύνης απέστειλε το υλικό που ισχυρίζεται πως στοιχειοθετεί την απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη για την εκλογή του ΠτΔ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη τύπου παρέθεσε σήμερα για το θέμα αυτό.

 

Κατά τη συνέντευξη τύπου, ο Πάνος Καμμένος αρνήθηκε πάντως να αποκαλύψει το όνομα, καθώς όπως δήλωσε η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη, προστέθοντας ωστόσο πως αν η εισαγγελία δεν δώσει το όνομα του «μεσάζοντα», θα το βγάλει ο ίδιος πριν από την τρίτη ψηφοφορία, «για να μην υπάρχουν σκιές». 

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης: 

-Ο κ. Καμμένος ξεκίνησε τη συνέντευξη λέγοντας ότι τηλεφώνησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος στη νομική του σύμβουλο (σσ: του κ. Καμμένου) κ. Τζούλη και «διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση εκ μέρους της Εισαγγελίας περί του θέματος».

-Υπήρξαν δύο συνομιλίες μεταξύ Χαϊκάλη – μεσάζοντα, από τις οποίες υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό διάρκειας περίπου μιάμιση ώρας. Το οπτικό ηλικό είναι από την πρώτη συνάντηση ενώ από την δεύτερη υπάρχει ηχητικό υλικό. 

-Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε όλο το υλικό εστάλη στη Δικαιοσύνη και επίσης στον υπουργό Δικαιοσύνης και τον πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να δοθεί στους αρχηγούς των κομμάτων, και είπε ότι εάν δεν δοθεί στη δημοσιότητα το υλικό μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ, παραμονή της δεύτερης ψηφοφορίας για τον ΠτΔ, τότε θα αναλάβει την ευθύνη να το δώσει ο ίδιος.

-Ο μεσάζων δεν συνελήφθη επ’ αυτοφώρω επειδή δεν ήρθε στην τρίτη συνάντηση με τον Χαϊκάλη. «Δύο λεπτά πριν από καθορισμένη συνάντηση όπου θα έκλεινε η συμφωνία (είχε ενημερωθεί η αστυνομία), ο μεσάζων την ακύρωσε».

-Η Εισαγγελία έχει το όνομα του μεσάζοντα. Ο κ. Χαϊκάλης το κατέθεσε μετά την αποτυχία της τρίτης συνάντησης. Το όνομα του μεσάζοντα δεν υπήρχε στις επίσημες καταθέσεις για να διασφαλιστεί το απόρρητο και να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω.

-Το υλικό από τα συστήματα καταγραφής βρίσκονται στην Εισαγγελία «στο φοριαμό του κ. Ντογιάκου».

-Αντίγραφο των συνομιλιών έδωσε ο Χαϊκάλης και στον Λάκη Λαζόπουλο για λόγους ασφαλείας.

-Ο κ. Καμμένος υποστηρίζει πως γνώρισε το μεσάζοντα στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά όταν ήμουν βουλευτής της ΝΔ. Είχε δώσει ένορκη κατάθεση για την υπόθεση των CDS.

-Καμμένος και Χαικάλης έχουν αντίγραφο των δύο συνομιλιών ενώ υπάρχει αντίγραφό τους σε συμβολαιογράφο στο εξωτερικό.

-Μέχρι τώρα ο κ. Καμμένος δεν είχε κάνει κάποια δήλωση για να διευκολύνι το έργο της δικαιοσύνης.

-O μεσάζων υποστήριξε ότι έχουν δοθεί και αλλού μετρητά και άφηνε υποννοούμενα ότι έχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

-«Πέραν φαντασίας» και «συγκλονιστικό» χαρακτήρισε το υλικό που έχει καταγραφεί ο κ. Χαϊκάλης. 

-Ο κ. Καμμένος δήλωσε πως αν ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα, θα τα δώσει ο ίδιος.