Καμμένος: Θα ψηφίσουμε αυτά που συμφωνήσαμε και μόνο

Την ομόφωνη απόφαση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων να ψηφίσουν μόνο αυτά τα οποία συμφωνήθηκαν στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και της Εκτελεστικής Επιτροπής.

 

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δληλωσε ότι το κόμμα του στηρίζει την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα προχωρήσουμε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα».

«Αυτό που έγινε στην Ευρώπη ήταν ένα πραξικόπημα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός εκβιάστηκε να έρθει σε συμφωνία σε ένα κείμενο που ήταν εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχε γίνει δεκτό στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών», δήλωσε ο επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, η οποία όπως είπε, πήρε ομόφωνες αποφάσεις.

«Το πραξικόπημα συνεχίζεται στην Ελλάδα. Κάποιοι επιθυμούν διακαώς να πέσει η κυβέρνηση και να βγάλουν μια κυβέρνηση που δεν έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει πραξικόπημα. Η κυβέρνηση έχει την εντολή του ελληνικού λαού», πρόσθεσε ο κύριος Καμμένος. Τόνισε δε ότι «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουν την κυβέρνηση. Θα ψηφίσουμε τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και στην ελληνική βουλή».

Σε ερώτημα σχετικά με το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης εθνικού σκοπού ο κ. Καμμένος απάντησε: «Η κυβέρνηση εθνικού σκοπού είναι αυτό που επιδιώκουν εκείνοι που κάνουν το πραξικόπημα, αυτοί που θέλουν να αντικαταστήσουν την εκλεγμένη κυβέρνηση με μια κυβέρνηση ημετέρων. Αυτό που να είστε βέβαιοι ότι θα γίνει είναι ότι θα προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες για να χτυπηθεί στην Ελλάδα η διαφθορά και αυτό το σύστημα των ολιγαρχών. Σε περίπου μισή ώρα θα είμαι στην ΕΣΗΕΑ. Θα καταθέσω τον πλήρη κατάλογο των δημοσιογράφων και των καναλιών που παίρνανε χρήματα από την ΕΕ δήθεν για τα εμβόλια είτε για τη γρίππη προκειμένου να κατευθύνουν τις βολές τους κατά συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων. Με απόφαση της Κυβέρνησης και το υπουργού του Συντονισμού του κ. Φλαμπουράρη, ο υφυπουργός ο κ. Τέρενς Κουίκ αναλαμβάνει το συντονισμό για τη διαφθορά μεταξύ όλων των υπουργείων. Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα». 

Σε δηλώσεις τους, νωρίτερα, οι βουλευτές του κόμματος προσερχόμενοι στη συνεδρίαση έκαναν λόγο για ψήφο κατά συνείδηση ενώ κάποιοι, όπως η βουλευτής Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά δεν απέκλειαν ακόμα και το ενδεχόμενο αποχώρησης του κόμματος από την κυβέρνηση, λέγοντας «είμαστε έτοιμοι για όλα».

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην ΕΡΤ, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε πως ο Πάνος Καμμένος θα ενημερώσει τους βουλευτές για το κείμενο της συμφωνίας και «με δημοκρατικές διαδικασίες θα αποφασίσουμε για τη στάση που θα τηρήσουμε κατά την ψήφιση των νομοσχεδίων». Προσερχόμενη στη Βουλή η κ. Χρυσοβελώνη τόνισε πως «οι βουλευτές των ΑΝΕΛ πάντα ψηφίζουν κατά συνείδηση, προς όφελος της Ελλάδας και των Ελλήνων».

Σε διαφορετικό κλίμα ήταν η δήλωση του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.«Χρειάζεται στήριξη και εμπιστοσύνη προς τον πρωθυπουργό για να αποφύγουμε τα χειρότερα και τα δυσκολότερα» είπε, σημειώνοντας ότι «συνειδητά μπήκαμε στην κυβέρνηση για να βοηθήσουμε». «Το δίλημμα είναι δραπέτης ή εδώ στα δύσκολα;» πρόσθεσε.

Για ψήφο κατά συνείδηση έκανε λόγο προσερχόμενος στη συνεδρίαση οΤέρενς Κουίκ.