Καναδάς: Απετράπη μαζικό έγκλημα την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Οι αστυνομικές αρχές του Καναδά ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι απέτρεψαν μία σκευωρία στην οποία εμπλέκονται τουλάχιστον 2 ατόμων που φέρεται πως σχεδίαζαν να διαπράξουν μαζικό έγκλημα την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στην επαρχία της Ανατολικής Ακτής στη Νέα Σκωτία.

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία (RCMP) αναφέρεται ότι στη σκευωρία αυτή εμπλέκονται ένας 19χρονος άνδρας και μια 23χρονη γυναίκα. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έλαβε πληροφορίες που υποδείκνυαν ότι οι δύο είχαν πρόσβαση σε πυροβόλα όπλα και σκόπευαν να ανοίξουν πυρ σε δημόσιο χώρο στο Χάλιφαξ της Νέας Σκωτίας, ανήμερα της 14ης Φεβρουαρίου, με σκοπό να σκοτώσουν ανθρώπους και στη συνέχεια να αφαιρέσουν τις ίδιες τους τις ζωές.

 

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας δεν αναφέρεται κάποιο πιθανό κίνητρο για την πρόθεση των δύο νεαρών. Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας δεν χαρακτηρίζουν το περιστατικό αυτό ως «τρομοκρατικό συμβάν».

 

«Θα το κατέτασσα στην κατηγορία μίας ομάδας ατόμων που έχουν κάποιες συγκεκριμένες πεποιθήσεις και είναι πρόθυμοι να πραγματοποιήσουν βίαιες πράξεις σε βάρος των συμπολιτών τους, ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία βάσει των οποίων θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το περιστατικό αυτό ως τρομοκρατικό συμβάν», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBC News επικαλούμενο δηλώσεις του διοικητή της RCMP, Μπράιαν Μπρέναν.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η αστυνομία, δύο ακόμα άτομα, ένας 19χρονος και ένας 20χρονος εμπλέκονται επίσης στην υπόθεση, ωστόσο ο ρόλος τους δεν έχει μέχρι στιγμής διευκρινιστεί.

 

«Πιστεύουμε ότι έχουμε συλλάβει όλα τα εμπλεκόμενα άτομα στην υπόθεση και έχουμε εξαλείψει την απειλή. Δεν αναζητούμε άλλους υπόπτους στην προκειμένη φάση», δήλωσε ο Μπρέναν.

 

 

Πηγή: CBC News