Καναδάς: Επεισοδιακή προσγείωση αεροσκάφους

Ένα Airbus A320 της αεροπορικής εταιρείας Air Canada βγήκε από τον διάδρομο του αεροδρομίου κατά τη διάρκεια της προσγείωσής του στο αεροδρόμιο Χάλιφαξ, στη Νέα Σκωτία του Καναδά, νωρίς σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τουλάχιστον 25 άνθρωποι.

 

Το αεροπλάνο, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 137 άτομα, εκτελούσε εσωτερική πτήση από το Τορόντο για το αεροδρόμιο Χάλιφαξ. Η Air Canada δεν διευκρίνισε τους λόγους για τους οποίους το A320 βγήκε από το διάδρομο προσγείωσης. Ωστόσο, η μετεωρολογική υπηρεσία του Καναδά είχε εκδώσει προειδοποίηση για σφοδρή χιονόπτωση και περιορισμένη ορατότητα στην περιοχή της Νέας Σκωτίας, από το βράδυ του Σαββάτου.

 

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τοπικά δίκτυα διακρίνεται το αεροσκάφος, με εμφανώς κατεστραμμένο το μπροστινό τμήμα, πάνω σε ένα λεπτό στρώμα χιονιού.

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αεροδρομίου Στάνφιλντ του Χάλιφαξ, τον Πίτερ Σπέργουεϊ, 25 άνθρωποι νοσηλεύονται, όμως όλοι τους είναι εκτός κινδύνου.

 

Την ώρα του προσγείωσης του Α320 στο αεροδρόμιο είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση, όμως ο εκπρόσωπος δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν το γεγονός αυτό σχετίζεται με το ατύχημα. Το αεροδρόμιο λειτουργούσε με τις εφεδρικές γεννήτριες και οι διάδρομοι ήταν φωτισμένοι. “Δεν υπήρχε ρεύμα αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι αυτό σχετίζεται (με το ατύχημα). Μπορεί να υπάρχει κάποια σύνδεση”, είπε.

 

Αναφερόμενος στις μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες που ανέφεραν ότι το αεροσκάφος χτύπησε σε ηλεκτρικά καλώδια κατά την προσγείωσή του, ο Σπέργουεϊ είπε ότι η υπηρεσία ασφάλειας των αερομεταφορών του Καναδά θα πραγματοποιήσει έρευνα.